Підопічні Джан П’єро Гасперіні вчора змогли зробити неможливе – завдати першої поразки “Баєру” у цьому сезоні та виграти трофей Ліги Європи.

Таким чином, у “фармацевтів” перервалась безпрограшна серія з 51 поєдинку в усіх турнірах. Тренер леверкузенців Хабі Алонсо заявив, що бергамаски грали краще за його команду у цьому фіналі.

“Ми не планували, що сьогодні буде поганий день. Це не повинно було статися сьогодні. Ми не змогли впоратися з такою кількістю складних ситуацій, до яких готувалися, тому що “Аталанта” вимагає від тебе дуже багато. Ми не могли вивести м’яч на правильні позиції, тому що вони роблять це дуже добре. Ми не змогли повернутися і виправити це. Це не повинно було статися. Безпрограшна серія підійшла до кінця. Вітаємо “Аталанту”, вони це заслужили. Ми намагалися виконати занадто багато передач в один пас, коли треба було грати трохи довше. Справа була не в тактиці. Сьогодні вони були кращими як індивідуально, так і [колективно]. Боляче, що це закінчилося великою поразкою, але у нас є ще один фінал в суботу, і ми будемо намагатися вчитися. Це дуже особлива команда. Сьогодні був не наш день. Зазвичай ми займаємо кращі позиції завдяки нашій грі, але сьогодні ми не змогли”, – сказав іспанський тренер в інтерв’ю TNT Sports. Крім того, Хабі Алонсо подякував своїм гравцям за те, як вони викладались на полі протягом цього сезону.

“Сьогоднішній результат анітрохи не змінює того, як я пишаюся своїми гравцями і тим, що ми робимо. Це боляче, тому що ми хотіли підняти цей трофей, але ви не можете отримати все. У суботу ми підіймали Бундеслігу (Срібну салатницю), а цієї суботи у нас буде шанс підняти Кубок. Ті зусилля, які хлопці віддали, після 51 гри ми прийшли до 52-ї. Гаразд, ми програли, [це] футбол. Вони на це заслуговують. Цей сезон перевершив усі очікування, і те, чого ми досягли як клуб, є чудовим. За останній тиждень виграти Бундеслігу, зіграти сьогодні, хоч ми не змогли перемогти, і потрапити в (фінал) Кубка, – це неймовірно. Це багато значить. [Мій] перший [повний] рік на посаді тренера проходить досить добре. Ми прийняли багато мудрих і розумних рішень, більшість з яких були правильними. Ось чому ми були такими послідовними протягом усього року. Вони [в Леверкузені] повірили [в мене], дали мені шанс, і у нас дуже хороший зв’язок. Багато гравців прийшли [в цей проєкт]. Я думаю, що я прикипів до клубу. Від сьогодні я, безумовно, буду вчитися”, – заявив тренер “Баєра” Хабі Алонсо.