У фіналі Ліги Європи італійська Аталанта зустрічалася у Дубліні з німецьким Байєром.
Ліга Європи. Фінал

«Аталанта» – «Баєр» – 3:0

 Голи: Лукман, 12, 26, 75

 Попередження: Джимшіті, 23, Скамакка, 35, Дзаппакоста, 60, Коопмейнерс, 70 – Вірц, 35, Тапсоба, 67, Андріх, 74

«Аталанта»: Муссо — Колашинац (Скальвіні, 46), Гін, Джимшіті (Толой,90+1) — Руджері, Коопмейнерс, Едерсон, Дзаппакоста (Хатебур, 84) — Лукман, Скамакка (Туре, 84), де Кетеларе (Пашалич, 57)

«Баєр»: Коварж — Тапсоба, Та, Станішич (Боніфейс, 46) — Інкапіє, Паласіос (Андріх, 69), Джака, Фрімпонг (Телла, 80) — Грімальдо (Гложек, 69), Вірц (Шик, 80) — Адлі

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

Стадіон: «Дублін-Арена» (Дублін, Ірландія)

Байєр став чемпіоном Бундесліги, не програвши жодного матчу у сезоні, тому справедливо вважався у букмекерів фаворитом фіналу ЛЄ. Але в Аталанти була своя думка з цього приводу.

Вже на 12-й хвилині Адемола Лукман підхопив м’яч у штрафному майданчику та швидко вгатив його у лівий кут воріт. Голкіпер був безпорадним.

Через 14 хвилин Лукман оформив дубль, майстерно пробивши у правий нижній кут воріт.

У другому таймі Байєр, як не старався, але відквитати бодай один гол не зміг, а в кінці гри пропустив і третій гол. Героєм фіналу та автором хет-трику став Лукман, який хитнув Тапсоба та прошив Коваржа потужним ударом. 

Відзначимо, що Адемола – другий гравець із хет-триком у фіналі Кубка УЄФА/Ліги Європи. Першим був Юпп Гайнкес 1975 року за гладбахську Боруссію.

У підсумку Аталанта стала переможцем Ліги Європи сезону 2023/24. Це перший європейський трофей в історії бергамського клубу.