Шеф-редактор ІА “Центр новин”, Президент Збірної журналістів України Ольга Витак звернулася до Президента УАФ Андрія Шевченка з вимогою не проводити закриту зустріч з окремими представниками ЗМІ.

Вона повідомила, що 24 травня о 11:30 год відбудеться закрита зустріч деяких представників спортивних ЗМІ з керівництвом УАФ.

«Трохи футбольних новин. В п’ятницю, 24 травня о 11:30 год відбудеться закрита зустріч деяких представників спортивних ЗМІ з керівництвом УАФ. На зустрічі мають бути присутні Президент УАФ Андрій Шевченко та Генсек Ігор Грищенко.

Чому зустріч закрита, якщо нова УАФ обіцяла прозорість, відкритість, спеціальну прес-конференцію на 100 днів? Відповіді наразі нема. Моя переписка у WhatsApp з одним із представників прес-служби УАФ нічого не дала. На моє запитання, чому мене, як керівника офіційного ЗМІ Інформаційне Агентство “Центр новин” та команду Збірна журналістів України з футболу не запрошено на зустріч з Андрієм Шевченком, перетворилася на якісь звинувачення. Нам згадали Конгрес, на який нас тоже спочатку не акредитували, а потім після розголосу, дозволити бути присутніми у фоє Будинку футболу», – зазначила Витак.

Вона звернулася до Андрія Шевченка з вимогою провести відкриту зустріч із журналістами, а також провести онлайн-трансляцію.

«Шановний Андрію Миколайовичу, я не розумію, чому Ваше оточення так Вас підставляє. Я не вірю, що Ви дали розпорядження на закриту зустріч із своїми ЗМІ. Прозорість – перший пункт Вашої програми!!!

Тому, як Президент всеукраїнської футбольної команди Збірна журналістів України з футболу вимагаю прозорості у плані  спілкування і запрошень ЗМІ. Також прошу забезпечити онлайн трансляцію зустрічі із ЗМІ для тих моїх колег, які знаходяться не в Києві. Не можна проводити зустрічі із журналістами тихенько, чи запрошувати когось тишком-нишком. Ми не є носіями державної таємниці, а УАФ – громадська організація. Тому прошу Вас запросити на зустріч усі медіа!!!», – написала Витак.