У матчі срібних та бронзових призерів УПЛ сезону 2023-24 сильнішим виявився той, кому це належить за рангом, – київське Динамо.

Свою перевагу підопічні Олександра Шовковського здобули вже в дебюті гри, коли спочатку Ванат реалізував пенальті, призначений за фол проти Ярмоленка, а потім Шапаренко, легко обігравши суперників, подвоїв перевагу Динамо в рахунку – 2:0.

Такий початок міг приголомшити будь-кого, але Кривбас впорався з подвійним ударом і досить швидко перевів гру на половину поля киян. І гол теж не змусив на себе чекати: на 19-й хвилині Бандейра легко обіграв на правому фланзі Сироту і навісив у штрафний майданчик, де чудовою зіграв головою Твердохліб. До слова, до перерви Шовковський запропонував своїй команді зіграти в три центральні захисники, і, судячи з того, що у другому таймі повернувся до більш звичної схеми, залишився незадоволений експериментом.

Після перерви у гостей найактивнішим був Прінс, який кілька разів загострив гру Кривбасу в атаці. На 58-й хвилині він міг зрівняти рахунок, ефектно пробивши через себе після кутового. Але Динамо врятував Бущан.

І все ж таки, моментів біля воріт киян після перерви стало виникати менше, а незадовго до фінального свистка господарі забили втретє. Волошин головою скинув м’яч у центр після навісу з лівого флангу, і Дубінчак вразив вже порожні ворота – 3:1.

Жодних змін у турнірній таблиці УПЛ результат цього матчу внести вже не міг: Динамо фінішує другим, Кривбас – третім.

 

2023-24, Чемпіонат України

Динамо – Кривбас 3:1 (2:1)
Голи: Ванат, 4 (пенальті) (1:0); Шапаренко, 6 (2:0); Твердохліб Є., 19 (2:1); Дубінчак, 80 (3:1)