У середу, 15 травня, в Рівному «Шахтар» переміг «Ворсклу» з рахунком 2:1 і став володарем Кубка України з футболу.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній воротар «Шахтаря» Юрій Вірт, який в складі «гірників» 5 разів ставав володарем почесного призу, поділився враженнями від протистояння:

– Атмосфера на «Авангарді» була чудовою: добре підготовлений стадіон, активні вболівальники на трибунах, мотивовані учасники – про що ще можна мріяти.

– А як брати до уваги спортивний аспект, чи виправдав поєдинок сподівання?

– Навряд чи футбольні гурмани залишилися повністю задоволені побаченим, але, за великим рахунком, гріх нарікати. До речі, на мою думку, коли б в середині першого тайму полтавчанин Кане вивів свою команду вперед, реалізувавши вихід віч-на-віч з воротарем «гірників» Різником, то в номінальних гостей могли виникнути проблеми. Проте легіонер програв цю дуель. Як на мене, керманич полтавчан Долганський правильно зробив ставку на гру від оборони, взявши на озброєння схему 5-4-1. «Гірники» практично не загрожували володінням полтавчан за винятком моменту на 40 хвилині, коли Сікан влучно пробив головою.

Більш цікавим було суперництво після перерви. Полтавчан не вибив з колії другий пропущений м’яч, вони після проведених замін дещо перешикували лави й діяли попереду доволі привабливо. Слід відзначити вихід на поле центрального нападника Ковталюка і якби він скоротив відставання в рахунку до мінімуму не на 85 хвилині, а трохи раніше, то ще невідомо, чи вдалося б підопічним Пушича вистояти.

– Відсутність Судакова в складі «Шахтаря» відчувалася?

– В опорній зоні півзахисту вдало діяв ветеран Степаненко. Судакова не вистачало лише перед штрафним майданчиком полтавчан, де у Георгія не забереш вміння зіграти креативно. Будемо сподіватися, що в нього пошкодження несерйозне й він зіграє в фінальній частині чемпіонату Європи.

– Тоді наостанок, «Шахтар» награв на перемогу?

– «Гірники» були більш цілеспрямованими, хоча й «Ворскла» чинила впертий опір до кінця. Все ж, «гірники» вже навчилися грати на результат. Тут вони поза конкуренцією в Україні. Ба більше, їхній керманич Пушич був голодним до великих перемог й тому налаштовував підопічних повністю віддаватися боротьбі. Думаю, що «гірники» заслужено здобули вже 14-ту звитягу в Кубку України, випередивши за цим показником ще одного гранда – «Динамо», – розповів Вірт.