15 травня відбувається перенесений матч 34-го туру Англійської Прем’єр-ліги 2023/24 між командами «Брайтон» та «Челсі».

Український вінгер «пенсіонерів» Михайло Мудрик вийшов на поле у стартовому складі.

На 42-й хвилині захисник «Брайтона» Тарік Лемпті та Михайло зіткнулися головами. У Мудрика підозра на струс мозку. Наставник «синіх» Маурісіо Почеттіно вирішив замінити українця на Крістофера Нкунку.

Колишній працівник медичного відділу ФК «Рух» Дмитро Бабелюк прокоментував травму Мудрика:

«Удар, можливо, виявився не надто сильним, але доволі точним, адже Міша одразу впав на газон та доволі довго приходив до тями.

По симптомах можна зчитати, що скаржився на проблеми з зором (мерехтіння в очах, двоїння, реакція на світло – все це симптоми струсу). Скоріш за все, був і головний біль.

Лікарі доволі довго тестували Мішу. Традиційно медики йдуть за протоколом SCAT5, який застосовують для діагностики струсу.

Зважаючи на всі тести і стан гравця, було вирішено застосувати concussion sub і слідувати протоколу. Безпека гравця понад усе, а прояви струсу можуть зʼявитися і з часом.

Як правило, гравцеві після струсу мозку дають 6-10 днів відпочинку, в залежності від стану. Тому є ризик, що в останньому турі Михайло не зіграє. Натомість, поки немає ознак того, що травма серйозна та може загрожувати його участі на Євро-2024», – написав Бабелюк.