Футбольний клуб Dynamo Dubai під керівництвом українців – головного тренера Дениса Соколовського та президента Євгенія Полтавця – вже двічі вигравав першу лігу DAFL (Dubai Amateur Football League), а цього сезону вперше здобув чемпіонський титул у вищому дивізіоні – у прем’єр-лізі.

Ми розпитали граючого тренера команди Дениса Соколовського про те, що допомогло команді завоювати чемпіонський титул.

В останньому матчі 7-місячного сезону прем’єр-ліги, який відбувся 14 травня, клуб «Динамо Дубай» зіграв у нульову нічию з ірландською командою Dubai Irish. І цього виявилося достатньо, щоб відсвяткувати свій перший титул у прем’єр-дивізіоні Дубайської аматорської футбольної ліги (DAFL) – найбільшої любительської ліги на Близькому Сході, яка загалом охоплює понад 100 команд і поділяється на 5 дивізіонів: прем’єр-ліга, перша, друга, третя і ліга ветеранів (від 35 років). У цій лізі виступають резиденти ОАЕ з різних країн. Кожного сезону грають близько 80 національностей, тому там поєднуються дуже різні стилі й бачення гри. Переважна більшість команд-учасників складається з дорослих віком від 16 років, основна частина гравців – 20–35 років.

Фото: https://www.dubaifootball.com

– Денисе, я знаю, що раніше ви виступали в першій лізі й вже ставали переможцями там. Це перший ваш сезон у вищому дивізіоні – прем’єр-лізі, який ви одразу виграли?

– Раніше ми дійсно вигравали першу лігу, а в прем’єр-лізі ми другий сезон, у першому стали бронзовими призерами (що теж дуже хороший результат для новачків), а вже цього сезону здобули золоті медалі.

Фото: Емірати Сьогодні

– Розкажіть, будь ласка, завдяки чому цей сезон став успішним для Dynamo Dubai у найскладнішому дивізионі дубайської ліги DAFL? Це більше індивідуальна майстерність гравців, чи командна робота, чи якісь інші фактори?

– Передусім хочу наголосити, що всі футболісти – великі молодці, не можу окремо нікого відзначити, бо весь сезон вони грали як єдине ціле, злогоджений організм.

Дуже важливу роль у нашій перемозі відіграла організація гри та досвід. У дубайській премєр-лізі є команди, де грають футболісти, можливо, молодші й швидші за наших, а в нас середній вік – 25-28 років. Проте гравці Dynamo Dubai досить досвідчені, вони переважають багатьох у майстерності та організованості.

Ще дуже важливою складовою нашого успішного сезону було величезне бажання й самовіддача. Деякі матчі вигравали «через не можу», з різницею лише в один м’яч. Бувало, що пропускали на початку, але знаходили в собі сили відігратися. Ми провели цілу серію з 13 ігор без жодного програшу, з них 12 перемог і одна нічия в останньому матчі, цього виявилося достатньо, щоб стати чемпіонами прем’єр-ліги.

Отже, підсумовуючи, найважливіші складники нашого успіху – самовіддача, майстерність та організація гри.

– Денисе, ви вже здобули найвищу нагороду аматорської ліги, і ми вітаємо з цією перемогою команду, Вас як головного тренера, а також президента клубу Євгенієя Полтавця. А що далі? Які ще цілі стоять перед командою?

– Ми ні в якому разі не плануємо зупинятись. Навіть цього сезону маємо ще одну мету – виграти крім золотих медалей ще й кубок. Dynamo Dubai вже вийшов до півфіналу, тобто до четвірки найращих команд у розіграші кубку. Наступного тижня будемо боротися за вихід до фіналу. Тому запрошуємо вболівальників знову прийти й підтримати нас – такої підтримки на трибунах, як у нашої команди, немає в жодної іншої. Це нам дуже допомагає!

Також наша команда Dynamo Dubai давно мріє про власне, а не орендоване футбольне поле. Президент клубу Євгеній Полтавець, який у нас займається вирішенням усіх організаційних та фінансових питань, якраз веде переговори з цього приводу на різних рівнях. І ми дуже сподіваємося, що в найближчому майбутньому матимемо свій стадіон.

Фото: Євгеній Полтавець

– Бажаємо перемоги в кубку, і сподіваємося, що наступного сезону Ви ще не раз святкуватимете перемогу і з дорослою командою Dynamo Dubai, і зі своїми юними вихованцями з академії Dynamo.

Тетяна Співаковська

Головна редакторка “Емірати сьогодні”