Вихованець “Шахтаря” і колишній гравець “Ворскли” Сергій Кравченко поділився очікуваннями від фіналу Кубка України, який відбудеться сьогодні, 15 травня о 19:00.

“Очевидно, що фаворитом є “Шахтар” – чемпіон України, який демонструє найбільш якісну гру у цьому році, але це – фінал, і все може трапитись.

Думаю, що “Ворскла” збиралась обіграти “Минай”, все одно гарантувати собі місце в УПЛ та спокійно готуватись до фіналу, але “Минай” трохи зіпсував їм настрій і турнірне становище. Протиставити “гірникам” вони можуть божевільну самовіддачу. Якщо фарт буде на стороні полтавців, тоді, може, щось і вийде. В останніх матчах ворскляни вже награвали склад із п’ятьма захисниками, вважаю, що це робилось під “Шахтар”, підготовка тривала.

Дивився та згадую фінал 2009 року. Тим більше, перші пів року у тому сезоні грав за “Ворсклу”, тому вважаю, що наполовину заслужив цю перемогу, бо грав до півфіналу, голи навіть забивав.

Зараз трохи інша ситуація, ніж тоді. “Шахтар” був після перемоги у єврокубку, витратив всі сили та емоції в фіналі Кубка УЄФА. Та й не було такої різниці в силі команд, як зараз.

“Ворскла” у багатьох іграх втрачала очки, програвали, хоча заслуговували на більше. Сергій Долганський – це легенда клубу, треба дати йому час і все буде гаразд. Такі люди й повинні працювати в команді, які грали за неї і для кого ця емблема не порожнє місце. Тому я вважаю, що Долганський разом зі своїм тренерським штабом на своєму місці.

Буде перевага “Шахтаря” у володінні м’ячем. “Ворскла” буде у низькому блоці, сподіватись на контратаки та стандарти. “Шахтар” зараз дуже впевнено грає, плюс вони зараз у чудовому настрої, стали чемпіонами, йдуть одні перемоги, тому “Ворсклі” буде дуже важко. Бажаю їм успіху, хоча вважаю, що все завершиться перемогою “Шахтаря” в основний час”, – сказав Кравченко.