Фінал Кубка України сезону 2023/24
Середа. 15-е травня Рівне. Стадіон “Авангард”
Арбітр: Романов Віталій
“Ворскла” 19:00 “Шахтар”
ТВ: ICTV2

Ворскла”: останні новини

Полтавська команда знаходиться у психологічній ямі. Є чітке відчуття, що вихід у цей самий фінал зіграв з “Ворсклою” злий жарт. Після перемоги над житомирським “Поліссям” у півфіналі команду Сергія Долганського наче підмінили. “Зелені” мають жахливу 5-ти матчеву програшну серію в рамках УПЛ. Більше того, полтавці не перемагають в українській першості аж з початку березня.

У останніх матчах проти харківського “Металіста 1925” та закарпатського “Минаю” підопічні Долганського виглядали непогано, але поступились в обох зустрічах з рахунком 2:3. Особливо болючим у цьому контексті стала поразка від команди Желько Любеновича – полтавці вели в рахунку, але після цього пропустили тричі та втратили нічию в компенсований час.

Це може дуже сильно надломити “Ворсклу” перед двобоєм з “гірниками”. Оскільки, по суті полтавська команда у весняній частині пішла в all-in і зробила абсолютну ставку на підготовку до фіналу національного кубка.

Проте, здається, ця підготовка повністю провалена. “Ворскла” підходить до цього поєдинку без віри у власні сили та на моральному спаді. Це вже не говорячи про ігрові кондиції та мікроклімат всередині колективу. Хоча, наставник полтавців вірить у силу своїх виконавців.

“Фінал Кубку України 2009 року? На той час “Шахтар” був володарем Кубка УЄФА, шансів нам не давав ніхто. Але в таких іграх важливі хоробрість і прагнення перемогти, а не страх поразки. Таке було у “Ворсклі”, коли я грав. Але це зовсім інша історія, зараз інші команди, тож потрібно підбирати інші слова. Велике значення має, з яким серцем ти виходиш на поле”, – сказав Сергій Долганський.

Орієнтовний склад “Ворскли”: Ісенко, Крупський, Пердута, Павлюк, Бацула, Скляр, Сіссоко, Кане, Глущенко, Мякушко, Степанюк.

Шахтар”: останні новини

У “гірників” ситуація має полярний характер. У команди Маріно Пушича все чудово. Донецький колектив знаходиться на емоційному підйомі після здобуття дострокового чемпіонства та перемоги в “Українському Класичному”. Після фіаско у Лізі Європи від “Марселя” чемпіон неодмінно перемагає.

“Шахтар” на ходу, діє першим номером та багато забиває. За донеччан у цій парі виступає абсолютно все. Чи варто взагалі щось казати за поточну ігрову форму та підбір виконавців? Питання риторичне.

Хіба що чудо чи якийсь неймовірний “чорний лебідь” може завадити “Шахтарю” оформити золотий дубль. “Гірники” повинні виходити і без проблем забирати свій черговий трофей. Тим більше, у донецької команди є додаткова мотивація у питанні кількості титулів.

“Випередити “Динамо” за кількістю трофеїв? Для нас мотивацією є насамперед виграти фінал і здобути трофей для клубу. Можливо, для когось це важлива деталь, але ми дивимося на трофей і хотіли б виграти цей поєдинок” – розповів перед фіналом боснійський наставник “Шахтаря”.

Орієнтовний склад “Шахтаря”: Різник, Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля, Бондаренко, Кевін, Судаков, Криськів, Зубков, Сікан.

Статистика очних поєдинків:

  • Перемоги:Ворскла 7 – 47 Шахтар
  • Забиті м’ячі:Ворскла 41 – 134 Шахтар
  • У середньому голів за матч:Ворскла 0.62 – 0.94Шахтар
  • Найбільша перемога:Ворскла 2:1 – 0:8 Шахтар

Ворскла” – “Шахтар”. Шлях до фіналу

На шляху до вирішального поєдинку полтавська команда здолала харківський “Металіст 1925” (3:0), київську “Оболонь” (1:0) та житомирське “Полісся” (1:0).

В свою чергу донецький колектив переграв рівненський “Верес” (3:0), першолігову “Вікторію” (3:0) та одеський “Чорноморець” (4:1).