Тренер із фізичної підготовки “Шахтаря” Карло Ніколіні в інтерв’ю італійським ЗМІ розповів про молодих і перспективних гравців команди.

– На мій погляд, Бондаренко – найсильніший український гравець на перспективу, сподіваюся і вірю, що він скоро проб’ється до збірної своєї країни. Він дуже сильний, фізично розвинений, багато бігає і швидкий. У нього є бачення гри, яке є в небагатьох. Він усе передбачає, зачищає всі м’ячі, добирається до воріт і робить багато результативних передач. Він уже сформований гравець, приємно спостерігати, як він грає і тренується. Бондаренко – один із дорогоцінних каменів у нашій короні, мій учень.

– Кого ще можете виділити?

– Воротар Різник: замінити такого феномена, як Трубін, було непросто, він провів чудовий сезон, дуже надійний у свої 25 років. Захисники Конопля, Бондар і Матвієнко забезпечили рідкісну стабільність, усі вони гравці збірної. На лівому фланзі якість показали Педріньо та Азаров.

Ще одне наше відмінне рішення – переведення Криськіва в півзахист: Степаненко багато віддав “Шахтарю”, але він уже віковий гравець, нам потрібно було знайти заміну, і ми це зробили, перевівши Криськіва трохи назад. Разом із Бондаренком і Судаковим він утворює феноменальний півзахист.