🇺🇦Зведення Генштабу:

📌Зберігається загроза нанесення з території білорусії ракетних та авіаційних ударів по об’єктах України.

📌На Слобожанському напрямку противник зосередив основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ у бік державного кордону України на північ та північний схід від міста Харків.

📌Ворог здійснював артилерійські обстріли у районах Прудянки, Слатиного та Циркунів.

📌Ворог готується наступати на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

📌На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ продовжує наступальні дії на Лиманському, Попаснянському, Сєверодонецькому та Авдіївському напрямках.

📌На Курахівському напрямку за підтримки артилерії ворог намагається відновити наступальні дії у напрямку населеного пункту Новомихайлівка.

📌На Лиманському напрямку в результаті штурмових дій противник захопив північну околицю Шандриголове.

📌На Маріупольському напрямку ворог продовжує блокувати наші підрозділи у районі заводу “Азовсталь”. За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії.

📌На Південнобузькому та Таврійському напрямках угрупування військ окупантів за підтримки авіації завдає ударів по військовим та цивільним об’єктам, проводить перегрупування і посилення підрозділів, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

📌На Криворізькому напрямку з метою виявлення позицій підрозділів ЗСУ противник застосовував БпЛА “Орлан-10ˮ.

📌На Бессарабському напрямку обстановка залишається напруженою. Збройні формування Придністровському регіоні Республіки Молдова та підрозділи оперативної групи російських військ перебувають у бойовій готовності “Повна”.

📌Кораблі чорноморського флоту рф в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

📌За попередню добу зенітно ракетними підрозділами Повітряних Сил було уражено один вертоліт Мі-28Н, сім БпЛА типу “Орлан”, два БпЛА типу “Форпост” та дві крилаті ракети. Додатково два БпЛА типу “Орлан” було знищено зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ.