У новому єврокубковому сезоні Україна як і раніше – і востаннє в найближчому майбутньому – буде представлена п’ятьма командами.

Ліга чемпіонів

Віце-чемпіон України вступає у боротьбу за путівку з другого кваліфікаційного раунду. Жеребкування цієї стадії турніру пройде 18-19 червня, а матчі заплановані на 23/24 та 30/31 липня.

Донецький Шахтар має шанс потрапити одразу до основної сітки Ліги чемпіонів. Відбудеться це, якщо переможцем цьогорічного розіграшу стане Реал. В іншому випадку гірники змушені будуть пройти один раунд кваліфікації – раунд плей-офф. Його жеребкування відбудеться 5 серпня, а матчі – 20/21 та 27/28 серпня.

Ліга Європи

Представник України у цьому турнірі ще не відомий. Все залежить від результату фінального матчу Кубка України, в якому Шахтар зустрінеться із Ворсклою. Перемога полтавців стане для них перепусткою до кваліфікації Ліги Європи. Успіх Шахтаря означатиме, що у ЛЄ Україну представить бронзовий призер.

У будь-якому разі українському клубу доведеться грати з третього кваліфікаційного раунду. Жеребкування заплановане на 22 липня. Матчі відбудуться 8 та 15 серпня.

Ліга конференцій

Україна буде представлена у цьому турнірі двома командами і, знову ж таки, все залежить від результату фіналу Кубка України. Обидва українські клуби стартують з другого кваліфікаційного раунду. Жеребкування – 18-19 червня. Матчі – 25 липня та 1 серпня.