Партенопейці після чудового минулого сезону, коли завоювали третє Скудетто в своїй історії, здавалося, що можуть спробувати розвинути свої успіхи надалі.

Втім, звільнення Спалетті, а потім спад результатів, призначення трьох тренерів під час нинішньої кампанії справило враження, що наче у “Наполі” грають копії тих футболістів, які ще рік тому тріумфували в Серії А.

Суботня домашня поразка від “Болоньї” остаточно поховали надії неаполітанців піднятись вище восьмого місця. Крім того, підопічні Франческо Кальцони можуть опинитись навіть десятими, оскільки “Фіорентіна” та “Торіно” відстають від них на одне очко (а “фіалки” ще мають дві гри в запасі). Втім, “Наполі” у цьому сезоні все ж вписали себе в історію італійського чемпіонату, хоч і з негативної сторони.

Партенопейці провели найгіршу кампанію захисту титулу в історії Серії А. “Наполі” за два тури до кінця мають лише 51 очко, але в разі двох перемог їм не вдасться зрівнятись з “Торіно” сезону 1949/50, коли вони фінішували шостими. Варто додати, що “бики” у травні 1949 року мали смутну подію у своїй історії, коли в авіакатастрофі загинув увесь основний склад та тренерський штаб клубу. Крім того, тоді нараховувались два очки за перемогу (а “Торіно” мав 17 звитяг та 7 нічиїх) і якщо врахувати сьогоднішній підрахунок здобуття очок, то “гранатові” б мали 58 пунктів.

Додамо, що в останніх двох поєдинках сезону “Наполі” зіграє з “Фіорентіною” та “Лечче”.