У неділю, 12 травня, Буковина програла аутсайдеру Першої ліги Кременю (0:1) у матчі восьмого туру другого етапу групи на вибування.

Після матчу чернівецький клуб повідомив, що Андрій Мельничук звільнений з посади головного тренера Буковини.

«По закінченню матчу у клубному офісі жовто-чорних відбулося зібрання наглядової ради, у ході якої було вирішено звільнити з посади головного тренера Андрія Мельничука, а також першого асистента Сергія Соловйова».

Виконувати обов’язки головного тренера чернівецького колективу у двох останніх матчах чемпіонату буде спортивний директор Григорій Чурілов.

Також Буковина анонсувала масштабні зміни в клубі, які відбудуться вже влітку.

«По закінченню сезону на футбольну команду очікує велика перебудова, а також буде призначений новий тренерський штаб», – йдеться у заяві Буковини.

Нагадаємо, що на початку лютого компанія Демарт, головою якої є бізнесмен Володимир Дубинський, стала новим титульним спонсором чернівецького клубу.

Повідомлялося, що Буковина матиме бюджет майже рівним київському Динамо та серйозні амбіції. Сам Дубинський попросив спільноту збавити оберти щодо очікувань, на тлі таких заяв.

Буковина посідає друге місце у Першій лізі групи на вибування, маючи 35 очок.

Мельничук вдруге очолив чернівецький клуб влітку 2022 року, провівши на чолі команди 48 матчів: 22 поразки, 15 перемог та 11 нічиїх.

У наступних двох матчах чемпіонату суперниками Буковини будуть Гірник-Спорт та МФК Металург.