Ноттінгем Форест приймав Челсі у 37-му турі АПЛ 2023/24.

Михайло Мудрик вп’яте поспіль вийшов у основі Челсі, що стало для нього рекордною серією в АПЛ. Після осічки Ньюкасла “сині” мали шанс порівнятися зі “сороками” на шостій сходинці. Суперник – Ноттінгем Форест, який де-факто вже гарантував собі виживання, але для математичного оформлення потрібно було ще одне очко.

Дебют зустрічі склався казково для гостей та персонально для Мудрика. Палмер віддав ідеальну передачу на хід Михайлу, який двома дотиками завершив епізод. П’ятий гол для українця в сезоні.

Щастя Челсі було недовгим. Вже за 8 хвилин Болі замкнувподачу зі штрафного. VAR довго малював офсайдні лінії, але все ж не мав претензій до центрбека Форест. Після цього настало повне затишшя. Жодна з команд не мала достатньої переваги, щоб вийти уперед до відпочинку. Мудрик також дещо “розчинився” на полі.

Друга половина почалась весело. Форест упродовж однієї атаки двічі не влучив у ворота з лічених метрів – Гіббс-Вайт у стійку, Вуд взагалі над воротами. Каркас рятував і Ноттінгем, коли сантиметрів забракло Сілві. На 73-й хвилині Мудрик поступився місцем Стерлінгу. Не найкращий матч Михайла, але гол витягнув оцінку від Sofa Score до пристойних 7,5.

Майже відразу Челсі пропустив! Хадсон-Одой покарав рідний клуб класичним голом для вінгера – змістився з флангу, закрутив у дальній кут. Каллум не святкував.

У кінці не святкував і весь Ноттінгем, який все розгубив за 2 хвилини. Камбек Челсі запустив якраз Стерлінг, який відповів Хадсону-Одої своїм “вінгерським” голом. Спрацював ще один джокер Почеттіно. Капітан Ріс Джеймс вперше вийшов на поле у 2024 році, пролетів правим флангом і навісив точно на голову Джексону. Сенегалець нарешті перестав марнувати такі моменти – 14-й гол в чемпіонаті.

Челсі довів справу до перемоги, відірвався від МЮ і таки наздогнав Ньюкасл. Щоправда, “сороки” мають на 10 голів кращу різницю забитих-пропущених. Ця сама різниця дозволяє Ноттінгему не хвилюватися перед останнім туром. Навряд Лутон зможе перемогти з рахунком 11:0.