У суботу, 11 травня, “Оболонь” у матчі 28-го туру УПЛ приймала “Рух”. Команди вирішують різні завдання наприкінці сезону, але турнірної мотивації їм точно вистачатиме. Кияни посідали тринадцяте місце, а львів’яне – п’яте.

УПЛ, 28-й тур.

Оболонь Київ – Рух Львів 0 : 0.

“Оболонь”: Кичак, Осман, Дубко, Карась, Грисьо (Нагієв, 83), Косовський, Черненко, Чернов (Суханов, 64), Мединський, Краснопір, Тарануха (Вишневський, 72)

“Рух”: Ледвій, Холод, Слюсар, Сич, Роман, Підгурський, Пастух, Таллес (Федор, 70), Квасниця (Непейпієв, 70), Плюман (Руніч, 46), Карабін (Теслюк, 34, Притула, 80)

Попередження: Холод (28), Косовський (56), Теслюк (74), Слюсар (90+1)

Обидва клуби в матчі 28-го туру мали можливість розв’язати свої проблеми наприкінці сезону. Так, Рух претендує на вихід в єврокубки, тоді як Оболонь бореться за виживання. Перший гострий момент створили львів’яни. Сич вкинув з аута до штрафного, Слюсар випередив захисників, але пробив повз стійку. Оболонь при цьому більше володіла м’ячем, але створити момент у відповідь вдалось аж на 29-й хвилині. Черненко пробив зі штрафного з правого флангу, але прямо у воротаря.

Навіть до перерви не зміг дограти Карабін, якого на 34-й хвилині замінив Теслюк, хоча в нападника нібито не було пошкодження. Перед перервою команди обмінялись моментами. Краснопір спробував забити з центру поля – повз стійку. Квасниця тут же вискочив між двох захисників на побачення з Кичаком, але Осман встиг зачепити м’яч, а воротар відбив на кутовий.

На початку другого тайму найкращий момент у зустрічі не реалізував Рух. Таллес знайшов навісом Підгурського у штрафному суперників, а той пробив головою – стійка! Пономарьов провів зворотню заміну, посадивши на лаву запасних Теслюка. Рух відсунув гру від власних воріт, проте моментів біля воріт Кичака виникало небагато, а команди завершили з нулями на табло.

Таким чином, Рух з 46 очками залишився п’ятим, відстаючи від СК Дніпро-1 на 2 пункти (дніпряни мають гру в запасі). Оболонь з 26 балами залишилась тринадцятою (у зоні перехідних матчів).