Металіст у минулому турі здобув гостьову перемогу над Металургом і перебував на четвертому місці групи. Гірник-Спорт в минулому турі на своєму полі зазнав поразки від Хуста і залишився на сьомому місці групи.

Перша ліга, група Вибування. 8-й тур.

Металіст Харків – Гірник-Спорт Горішні Плавні 1 : 2.

1 – 0. Чідомере – 77.

1 – 1. Студенков – 79.

1 – 2. Студенков – 86.

Господарі активно розпочали гру і могли відкривати рахунок, але удар Рязанцева парирував 17-річний Станіслав Козлов. Поступово вдалося вирівняти гру підопічним Куценка, але з конструктивом у них були суттєві проблеми. Після удару Багачанського здалося, що м’яч влучив в руку Нижнику, але арбітр цей епізод проігнорував. На 30-й хвилині знову довелося вступати у гру Козлову, коли він парирував удар Рязанцева. Реалізувати ігрову перевагу до перерви харків’яни не змогли.

Після перерви продовжували домінувати підопічні Аніщенка, але забити ніяк не вдавалося. На 73-й хвилині шикарну можливість забити втратив Черткоєв, який не зміг переграти Рибака. Гості могли покарати харків’ян за втрачені моменти. На 78-й хвилині господарі все ж досягнули свого. Після подачі з кутового відзначився Чідомере – 1:0. Заміна спрацювала. В наступній атаці підопічні Куценка зрівняли рахунок. М’яч у свій актив записав Студенко – 1:1.

Наприкінці зустрічі дуже несподівано гості вийшли вперед. М’яч після удару Посєвкіна зі штрафного влучив у стійку, але першим на добиванні опинився Студенко – 1:2. Оце так вихід на заміну. У підсумку, дебютна у 2024 році перемога “Гірника-Спорт”.