Англійська Прем’єр-ліга. 37-й тур.
11 травня. 19:30. Ноттінґем. “Сіті Ґраунд”
Головний суддя: Тоні Харрінґтон (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Ноттінґем Форест”

Команда Нуну Ешпіріту Санту заспокоїла власних вболівальників після минулого туру, коли вони обіграли “Шеффілд Юнайтед” на виїзді. Та перемога значно зміцнила їхні позиції в контексті боротьби за виживання з “Лутоном”. Завдяки дублю Каллума Гадсона-Одої “лісники” набрали три бали і тепер залишається один останній крок, хоча можна навіть програти два матчі, що залишаються і сподіватись на те, що “Лутон” не зможе набрати 4 очки за 2 матчі. Саме стільки потрібно набирати “капелюшникам”, щоб мати теоретичні шанси на виживання.

Саме бажання залишитись в АПЛ трохи змінили “Ноттінґем”, вони не так давно дали чудовий бій “Манчестер Сіті”, там тільки невдала реалізація від Кріса Вуда привела до того, що вони програли ту гру. А до цього були не дуже вдалі матчі: поразка від “Евертону” (2:0), від “Тоттенгему” (3:1) та нічия з “Вулвергемптоном” (2:2).

Як ми вже встигли сказати вище: це не буде матч життя, це не буде гра з розряду “зараз або ніколи” для команди Ешпіріту Санту, втім вони точно хочуть якомога швидше математично вирішити питання зі своєю пропискою в АПЛ.

“Челсі”

Власник лондонського клубу Тодд Боелі на тижні сказав, що він був просто у захваті від останніх двох з половиною матчів і це саме те, що він очікував бачити від команди. І дійсно, коли запахло боротьбою за шосте місце, то команда Почеттіно прийшла до тями. Вони обіграли “Вест Гем” з рахунком 5:0, до цього здолали “Тоттенгем” (2:0), а перед цим була нічия з “Астон Віллою” (2:2). Тоді вони програли перший тайм 2:0, але через потужний другий тайм ледь не виграли гру, переможний гол Акселя Дісасі на останніх хвилинах був скасований через офсайд.

А от матчі, що відбувались напередодні гри з “Віллою”, вболівальники “синіх” воліють не згадувати. Вони поступились “Асреналу” з рахунком 5:0, вони були абсолютно декласовані та знищені на “Емірейтс”. Також була поразка від “Манчестер Сіті” у рамках півфіналу Кубка Англії, щоправда гра від лондонців у тій грі була на непоганому рівні.

Чи втримають підопічні Почеттіно цей переможний імпульс останніх матчів і чи вистачить їм міці, щоб показати класний футбол проти “Ноттінґем Форест”? Скоро дізнаємось.

Особисті зустрічі

02.09.23 АПЛ “Челсі” — “Ноттінґем Форест” 0:1

13.05.23 АПЛ “Челсі” — “Ноттінґем Форест” 2:2

01.01.23 АПЛ “Ноттінґем Форест” — “Челсі” 1:1

05.01.20 КА “Челсі” — “Ноттінґем Форест” 2:0

05.01.19 КА “Челсі” — “Ноттінґем Форест” 2:0

Цифри та факти

  • У 9 з останніх 10 матчів “Челсі” у рамках Прем’єр-ліги проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Челсі” забивав як мінімум 2 голи у 9 з останніх 10 матчів у рамках Прем’єр-ліги;
  • “Челсі” непереможний в 11 з останніх 12 матчів у рамках Прем’єр-ліги.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Майже увесь сезон у “лісників” були постійні проблеми з травмами, проте під кінець сезону лазарет нарешті майже опустів. Наразі у них лише один травмований футболіст, мова про Неко Уільямса, всі інші готові грати.

У “Челсі” лазарет хоч і не пустий, але вже значно скоротився у порівнянні з тижневою давниною, коли гру пропускали одразу 14 футболістів. У цій грі не зможуть допомогти своїй команді: Уеслі Фофана, Ромео Лавія, Бен Чілуелл, Енцо Фернандес, Карні Чуквуемека та Роберт Санчес. Також під питанням готовність Ріса Джеймса та Леслі Уґочукву. Хоча Почеттіно заявив, що Джеймс зможе опинитись на лаві для запасних.

“Ноттінґем Форест”, 4-2-3-1: Селс — Монтьєль, Болі, Мурільйо, Айна — Єйтс, Данілу — Еланґа, Ґіббз-Уайт, Гадсон-Одої — Вуд

“Челсі”, 4-2-3-1: Петровіч — Ґюсто, Чалоба, Бадіашиль, Кукурелья — Кайседо, Ґаллахер — Мадуеке, Палмер, Мудрик — Джексон