Екс-гравець “Шахтаря” і збірної України Олександр Кучер поділився своїми очікуваннями від протистояння “гірників” із “Динамо”, яке відбудеться 11 травня.

– Це дуже цікава гра для всіх українських уболівальників і глядачів, які будуть присутні на ній. У ній вирішуватиметься доля чемпіонства, яке “гірники” можуть завоювати в разі перемоги. Думаю, що вони не захочуть відкладати це на наступний матч. Якщо “Шахтар” програє, то після цього туру він збереже перше місце і в нього ще залишаться шанси поборотися з “Динамо” за золото. Однак слід зазначити, що на донеччан після завтрашньої зустрічі з киянами досить важкий графік. На них у середу чекає поєдинок із “Ворсклою” у фіналі Кубка України, а потім матчі чемпіонату з “Дніпром-1” та “Поліссям” на виїзді. Тож за умови втрати трьох очок “Шахтарем” у суботній дуелі “Динамо” може на щось сподіватися. Відставання динамівців від головного конкурента становитиме лише один пункт, тож це їх може обнадіювати.

– Як, на вашу думку, непримиренні суперники побудують гру в завтрашньому поєдинку?

– “Динамо” вийде на цей поєдинок із прагненням лише перемоги, адже тільки в такому разі воно ще збереже шанси на золото. Кияни гратимуть у своєму стилі, сподіваючись на помилку “Шахтаря” в наступних матчах. Вважаю, що нічиєї в цьому матчі не повинно бути. Хоча все може трапитися, адже це футбол. Що стосується “Шахтаря”, то кінцівка сезону для гірників теж є нелегкою. Після поєдинку з динамівцями донецька команда може витратити сили і в кубковому фіналі з “Ворсклою”. Отримане навантаження в цих двох іграх може позначитися на матчах у Дніпрі та Житомирі. Тому на футболістів “Шахтаря” зараз лягає велика відповідальність. Щоб не ускладнювати собі турнірні справи надалі, гірники в завтрашньому поєдинку з “Динамо” розраховуватимуть тільки на перемогу. Упевнений, що футболісти донецької команди не відставатимуть, тому я очікую на цікаву гру. Суперники гратимуть на зустрічних курсах і ми побачимо хороший футбол.