П’ятеро бразильців та один парагваєць – велика легіонерська діаспора в друголігового ЮКСА. Серед них – бразильський вінгер Габріель, який у п’яти матчах квітня відзначився шести результативними діями (по три голи та три асисти).

Вони з нападником Вава працюють за свого земляка Матеуса Пальяріні, якого дуже не вистачає через травму тарасівчанам. А допомагають старожилам команди зимові новачки – бразилець Росіан і парагваєць Кастро, обидва – гравці середньої лінії.

Зважаючи на потужний індивідуальний виступ Гоуларта, ми вирішили представити його окремо. Вихованець Іпіранги та Корібіби, колишній гравець клубу Уніау Фредерікенсі, за який грав раніше екс-захисник Дніпра-1 Габріель Бузанелло, Габріель проводить сильний дебютний сезон в Україні та допомагає ЮКСА підвищитися в класі – вже зараз, достроково, клуб-новачок Другої ліги гарантував собі медалі, й визначається в останніх турах, які саме.

Спільний вибір «УФ» та прес-служби ПФЛ ґрунтувався на статистичних показниках і турнірній важливості дій 22-річного футболіста. Найкращий гравець квітня у Другій лізі Габріель Гоуларт дав інтерв’ю сайту «Український футбол»:

  • пригадав свій перехід до ЮКСА
  • проаналізував виступи команди
  • оцінив інфраструктуру клубу

– Наскільки несподіваним та приємним для вас є визнання найкращим гравцем квітня у Другій лізі?

– Я вважаю, що кожен, хто працює над своїми цілями, мріє про цей момент. Я дуже вдячний за це визнання, яке безумовно мотивує мене працювати ще більше.

– За рахунок чого, на вашу думку, ФК ЮКСА вдається утримувати лідерство в такій конкурентній боротьбі?

– Це результат роботи всіх, хто є частиною клубу. Коли кожен прагне однієї мети, стає легше її досягти.

– Який матч у квітні вам запам’ятався найбільше?

– Усі матчі важливі, але матч проти Дружби – це той, який найбільше пам’ятаю, тому що це була гра між лідерами чемпіонату. На жаль, нам не вдалося перемогти і набрати важливі три очки.

– Напевно, гра проти Дружби викликала найбільше розчарування, адже ви мінімально поступилися?

– Безумовно, всі були дуже засмучені після цієї гри, оскільки від неї чимало залежало. Але я вважаю, що ми ніколи не опускаємо руки і продовжуємо боротися. Поразки трапляються, і ми повинні вміти справлятися з цим і роботи правильні висновки.

– В якому матчі особисто вам найкраще вдалося проявити свій потенціал? Можливо, відзначите гру в Кудрівці – 7:1 на виїзді?

– Це була чудова гра, в якій наша команда дуже добре працювала. Завдяки командній роботі, змогли проявити свої найкращі якості. Дякую партнерам по команді, які мені допомогли зіграти якісну гру.

– Скільки часу вам знадобилося для того, щоб адаптуватися у новому колективі? Хто допомагав найбільше?

– Я вважаю, що моя адаптація й адаптація всіх бразильців була швидкою, оскільки всі в клубі дуже добре нас прийняли і дбали про адаптацію. Для нас створили всі найкращі умови.

– Знаємо, що ви вчите українську. Як успіхи? Наскільки для вас це важливо?

– Так, я почав нещодавно вивчати українську мову. Безумовно, це дуже важливо, оскільки це полегшує спілкування та розуміння з колегами – як на полі, так і поза ним.

– Першим вашим професіональним клубом був Уніао Фредерікенсе. Які спогади у вас залишилися з того періоду? Що запам’яталося найбільше?

– Так, це був важливий період у моєму житті, адже побачив відмінність між аматорським і професіональним футболом. Мені довелося дуже швидко адаптовуватися, оскільки професіональні вимоги та бажання грати вимагають набагато більше від спортсмена, і це дозволяє будь-якому футболісту дуже швидко розвиватися.

– З ким із нинішніх футбольних зірок вдалося пограти в одній команді?

– Я грав із багатьма хорошими гравцями, і я вважаю, що вони незабаром стануть зірками, оскільки дуже стрімко розвиваються. Але наразі вони проходять цей процес.

– Чому вирішили підписати контракт з ФК ЮКСА і переїхали до України, яка воює за свою незалежність?

– Я все життя мріяв про те, щоб стати професіональним футболістом. У ФК ЮКСА я побачив хорошу можливість зростання в моїй кар’єрі та особистому житті. Цей фактор найбільше вплинув на моє рішення, незважаючи на ситуацію в країні.

– Як оціните інфраструктуру ФК ЮКСА? Можливо, чимось були вражені?

– У нас тут дуже хороша інфраструктура, яка дозволяє нам постійно розвиватися, і це для мене дуже важливо.

– Які очікування від заключних матчів сезону? Відповідальність за результат не тисне?

– У нас попереду дві важливі гри, і нам потрібно перемагати, щоб залишитися у боротьбі за чемпіонський титул. Тому всі працюють наполегливо і роблять все для здобуття бажаного результату.