Categories: Єврокубки

Гроші у футбол не грають. Борусія вдруге перемогла ПСЖ та вийшла у фінал ЛЧ

Боруссія Дортмунд перемогла ПСЖ у матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів.  Матч завершився з рахунком 1:0.

Ліги чемпіонів УЄФА. Півфінал. Матч-відповідь.

«ПСЖ» – «Боруссія» Д – 0:1 (перший матч – 0:1)

 Голи: Гуммельс, 50

 Попередження: Дембеле, 75, Хакімі, 83 – Забітцер, 64, Гуммельс, 66

«ПСЖ»: Доннарумма – Мендеш, Бералдо, Маркіньйос, Хакімі – Руїс (Асенсіо, 63), Феррейра, Заїр-Емері (Кан Ін, 76) – Мбаппе, Рамуш (Баркола, 63), Дембеле.

Запасні: Навас, Уренья Тенас, Угарте, Перейра, Коло Муані, Мукіеле, Солер, Шкрініар, Заге.

«Боруссія» Д: Кобель – Матсен, Шлоттербек, Гуммельс, Р’єрсон – Забітцер, Брандт (Нмеча, 85), Джан – Санчо (Зюле, 67), Фюллькруг, Адеємі (Ройс, 56).

Запасні: Меєр, Лотка, Озджан, Алле, Вольф, Мукоко, Мален, Ветьєн, Байно-Гіттенс.

Арбітр: Даніеле Орсато (Чіо, Італія).

Стадіон: «Парк де Пренс» (Париж, Франція).

Борусія приємно здивувала в першому матчі та здобула мінімальну перемогу. Однак виїзд у Париж лякав – восени “джмелі” дуже слабко відіграли на Парк де Пренс у групі. 

ПСЖ на вихідних відпочивав через перенесений матч чемпіонату, а Борусія дублерами розгромила Аугсбург. Едін Терзіч приберіг основу і сьогодні випустив аналогічний склад, як в домашній грі. Луїс Енріке, окрім вимушеної заміни Ернандеса на Беральдо, поставив в основі Рамуша замість Барколя.

Мбаппе та Дембеле тепер діяли чітко по флангах і генерували гостроту, використовуючи швидкість і дриблінг. Виходило, але епізодично. Атаки в кращому випадку завершувалися поганими ударами, в гіршому – легкими перехопленнями Дортмунда.

ПСЖ старався задовольнити свого тренера тотальним контролем. Затяжні перепасовки на чужій половині, мінімізація ризику втрат (вони все одно траплялися). Командні механізми працювали посередньо: подачі з флангів летіли в голови захисникам, а моменти виникали внаслідок індивідуальних дій Мбаппе.

Ближче до перерви атаки Парижа стали якіснішими. Дембеле неточним ударом завершив хорошу комбінацію, Вітінья та Руїс здалеку перевірили пильність Кобеля, Мбаппе в останню мить зняли м’яч з ноги.

ПСЖ зумів створити тиск на дортмундську оборону, але ця оборона дуже солідно трималася. Дивно бачити, як розхлябана по сезону Борусія настільки організовано захищається. Гості читали гру, тримали компактний блок і допрацьовували в кожному епізоді.

Дортмунд старався думати про атаку, але перехід центра поля давався важко. Контри обривалися на другій-третій передачі. Бодай якийсь відпочинок захисникам давав Фюлькруг, який у своєму стилі круто чіплявся за м’яч в штрафному майданчику: пробив сам, скинув під удари Адеємі та Рюерсону.

Найкращий шанс забити в першому таймі все одно мала Борусія. Чи не вперше “джмелі” вилетіли в контратаку. Адеємі протягнув м’яч через пів поля і в боротьбі з захисником примудрився пробити. Доннарумма не мав права пропускати.

Париж традиційно додав відразу після перерви. На старті другого тайму м’яч вільно літав перед воротами Кобеля. Хакімі шикарно прострілив, Мбаппе приклався, Заїр-Емері з кількох метрів поцілив у стійку – тут вже Борусія поплила.

Втім, гості дуже вчасно завдали удару у відповідь. Гол з нічого, гол зі стандарту. Брандт подав з кутового на дальню стійку, а оборона ПСЖ повністю загубила Хуммельса. Досвідчений захисник головою відкрив рахунок! (згодом після кутового Матс оформив дубль, але той гол скасували через офсайд).

Цікаво, що цей епізод навіть не був найяскравішим сьогодні – Матс у першому таймі в грандіозному підкаті забрав м’яч з ноги Мбаппе. Хуммельс протягом всього сезону виблискує такими сейвами. На дистанції він вже не тягне високий рівень, але кожен топ-матч – майстер-клас ветерана. Сьогодні було 6 виносів, 3 перехоплення, 2 відбори та 2 заблоковані удари.

Борусія отримала укол адреналіну, який допоміг витримати подальший тиск господарів. А тиснув ПСЖ дай Боже. Трішки більша націленість на ворота – і клас паризьких зірок проявляється.

Моменти посипались: Рамуш пальнув над поперечиною, Мендеш влучив у каркас воріт, Дембеле прокотив Хуммельса й ледь не заробив пенальті. Мбаппе безперервно подавав у штрафний майданчик.

Луїс Енріке підсилив команду замінами. Асенсіо та Барколя додали швидкості та хитрощів. Едін Терзіч відповів переходом на гру з п’ятьма захисниками, додавши в гру Зюле. Однак відвести гру від володінь Кобеля було складно.

На останніх хвилинах за Борусію заступилася удача. Мбаппе та Вітінья влучили у поперечину. В обороні Дортмунда почалася паніка, Кобель крутився як міг. І навіть не пропустив після виходу Кіліана сам на сам. Борусія вистраждала фінал Ліги чемпіонів!!!

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Юрій Мороз – перед стартом Євро-2024 U-17: Маємо надію показати яскравий, сучасний, переможний футбол

Головний тренер збірної України U-17 Юрій Мороз висловився перед стартом фінального турніру Євро-2024 U-17.Читати далі

22 хв. ago

УПЛ. Ворскла впевнено перемогла Оболонь

У 29-му турі УПЛ "Ворскла" в Полтаві приймала "Оболонь". Полтавчанам у кінцівці сезону, за великим…

32 хв. ago

Полісся хотіло влаштувати дебют Усика в УПЛ, але не зможе

Гравець Полісся і титулований боксер Олександр Усик у цьому сезоні на футбольне поле вже не…

53 хв. ago

Олег Дулуб: На мій погляд і перша і друга половина проходила під нашим контролем

Головний тренер ЛНЗ Олег Дулуб прокоментував перемогу 2:1 у матчі 29 туру над Зорею та…

55 хв. ago

Серія А. Удінезе зіграв внічию з Емполі – Коваленко весь матч провів на лаві запасних

Український хавбек Віктор Коваленко провів матч 37-го туру чемпіонату Італії проти "Удінезе" в запасі "Емполі".Читати…

1 годину ago

Младен Бартулович: Другу половину зустрічі ми провалили. Два стандарти – два голи

До вашої уваги коментар тренера «Зорі» Младена Бартуловіча після гри проти ЛНЗ:Читати далі

1 годину ago