В’ячеслав Грозний: Будь-хто, хто залишився в росії, для мене зрадник

Колишній тренер київського Арсеналу, Шахтаря з Караганди В’ячеслав Грозний в ексклюзивному коментарі для «‎УФ» розповів про своє ставлення до Анатолія Тимощука.

Тимощук став зіркою донецького Шахтаря та легендою збірної України, у складі якої він був рекордсменом за кількістю проведених матчів (144 поєдинки та чотири голи). Але видатна футбольна кар’єра ще не робить з гравця гарну особистість, а в нашому випадку навіть викликає лише негатив і гнів. Тим більше, коли Анатолій почав судитися з УАФ.

В’ячеслав Грозний в ексклюзивному коментарі для сайту «‎Український футбол» відповів на два питання про Анатолія Тимощука та чітко продемонстрував своє ставлення до колишнього гравця мюнхенської Баварії та луцької Волині.

– Які думки у вас з’являються, коли ви чуєте прізвище Тимощук?

– Я про зрадників і сепаратистів не хочу говорити. Це вже не футбольна, а інша складова. Може будь-яка людина допустити помилку, може помилитися будь-який тренер, арбітр, функціонер. Але зрадники… Ні, я навіть говорити про них не хочу. Якщо ти українець, то ти залишаєшся українцем на все життя. В іншому випадку змінюй паспорт і не розповідай про Україну. Людина зрадила батьківщину – і все. Будь-хто, хто залишився в Росії, для мене зрадник. Хоч лікар, тренер, гравець. Просто немає чого коментувати.

– Якби він стояв зараз перед вами, то що сказали б йому?

– Не хотів би його навіть бачити. Він веде своє життя у країні, яка знищує нас, українців, займається геноцидом. Як таке може бути?

А як би він опинився переді мною? Та він сюди не приїде. Хоч одна людина в Україні сказала за нього добре слово, коли він залишився там? Ні! Ось сепаратюги скажуть, зрадники також. Всяка нечисть, яка наводить ракети на наші міста скаже. Чи є такі? На превеликий жаль, так. Мразі вони всі, хто так відноситься до України, хто проти України.

В’ячеслав Грозний працював на посаді тренера у Спартаку з 1994-го по 2002-й рік. За цей час йому вдалося виграти разом з москвичами п’ять чемпіонатів Росії.

Останнім місцем роботи 67-річного фахівця був казахстанський Шахтар з Караганди, з яким він працював з грудня 2019-го до червень 2020-го року.

Раніше тренер очолював київський Арсенал, вінницьку Ниву, дніпропетровський Дніпро, запорізький Металург, болгарський Левські, казахстанський Тобол та інші клуби.

Максимович Назар

Recent Posts

Перша ліга, група Вибування. Нива у компенсований час вирвала нічию у матчі з Черніговом

У Чернігові місцева команда приймала тернопільську "Ниву". Гості посідають третє місце і прагнуть поборотися за…

1 годину ago

Перша ліга, група Вибування. Діназ розписав суху нічию з Металістом

Поєдинок турнірних сусідів - п'ятої і шостої команд групи. Читати далі

1 годину ago

Друга ліга. Звягель та ЮКСА здобули перемоги, Дружба зіграла внічию з Рухом-2

У неділю 29-й тур Другої ліги був закритий трьома матчамиЧитати далі

1 годину ago

УПЛ. ЛНЗ здобув вольову перемогу над Зорею

На фініші сезону деякі матчі вже не мають жодного турнірного значення. Гра ЛНЗ - Зоря…

1 годину ago

Визначилися суперники студентських збірних України з футзалу на чемпіонаті світу в Шанхаї

З 10-го до 16 червня в китайському Шанхаї проходитиме чемпіонат світу з футзалу серед жіночих…

2 години ago

Олексій Бєлік: Шахтар U19 до останнього туру боротиметься за чемпіонство

Наставник Шахтаря U19 Олексій Бєлік висловився після виїзної перемоги над Дніпром-1 U19.Читати далі

2 години ago