“Жирона” може втратити право виступити в Лізі чемпіонів наступного сезону через зв’язки з англійським “Манчестер Сіті”, повідомляє ESPN.

Зазначається, що вся справа в тому, що “Жирона” частково належить City Football Group (CFG), до великого футбольного портфеля якої також входить і “Манчестер Сіті”. При цьому мультиклубні моделі команди мають “низку спільних активів”, включно з угодою з оренди гравців і фінансовою підтримкою.

Відповідно до регламенту УЄФА, якщо два клуби, що належать одним власникам, отримують право зіграти в одному й тому самому єврокубковому турнірі, місце в ньому отримує команда, яка посіла найвище місце у своєму внутрішньому чемпіонаті. А в разі, якщо команди фінішують на однакових позиціях, то путівка дістанеться тій із них, у якої найвищий коефіцієнт у клубному рейтингу УЄФА, за яким “Манчестер Сіті” перебуває вище за іспанську команду.

В іспанській команді після дострокового забезпечення місця в елітному європейському турнірі чекають дозволу УЄФА на свою участь у його наступному розіграші. При цьому в разі відмови “Жирону” навряд чи переведуть до Ліги Європи: у такому разі клубу доведеться в Органі фінансового контролю клубів УЄФА (CFCB) довести свою організаційну самостійність від “Манчестер Сіті”.