Володимир Звєров детально проаналізував матч 27-го туру української Прем’єр-ліги між київським Динамо та Колосом (5:0), розібравши його по частинам.

«Що трапилося з Колосом у другому таймі – велика загадка всесвіту. До перерви ковалівці не грали на відбій. Вони провели добрий перший тайм. Принаймні 30-35 хвилин. Колос пресингував динамівців та атакував. Це команда, яка змінила тренера. До кінця сезону в.о. головного тренера виконуватиме Поздєєв. Це колишній тренер Колосу U-19. Це легенда клубу і довго до цього йшов».

Одним з ймовірних варіантів провалу Колоса, припустив Зверов, є атакувальна модель футболу, яку намагається сповідувати Олександр Поздєєв.

«Він одразу пообіцяв, що команда більше гратиме в атаку. Це те, за що Колос багато критикували. Вони багато відсиджувалися на своїй половині поля та мали мало моментів. Але за кілька днів не можна навчити гравців грати в інший футбол. Коли від півзахисника вимагають рухати м’яч уперед, а він звик грати впоперек або віддавати м’яч захисникам, це перебудувати навіть за місяць. За підсумками Колос програв Динамо з рахунком 0:5».

Також журналіст припустив, що Колос міг «поплисти» після того, як трапився автогол, котрий міг надломити команду психологічно.

«Кияни мали великі проблеми у першому таймі. Атаки були повільними, не вистачало швидкості у комбінаціях. Динамовці намагалися грати за рахунок довгих передач перекидати високу лінію пресингу суперника. Багато в чому інтригу вбив трагічний автогол. Потім команда розвалилася, а молодий тренер не зумів зібрати її після такого удару у щелепу. Після 0:2 гра вже закінчилась. Гра Ярмоленка була неідеальною, але він забив у двох матчах поспіль», – розповів Звєров в ефірі Про Футбол.

Після 27 турів Динамо має в активі 63 залікові бали та займає другу сходинку в турнірній таблиці української Прем’єр-ліги. Відставання від донецького Шахтаря, який окупував перший щабель, складає чотири очки.

У наступному турі біло-сині на виїзді зіграють саме проти «гірників». Українське класичне заплановано на 11 травня. Початок гри у Львові о 18:00.