На цьому тижні визначаться фіналісти найпрестижнішого єврокубкового турніру. Легенда мюнхенців Лотар Маттеус оцінив вірогідність зустрічі “Боруссії” та “Баварії” на полі “Вемблі”.

“Я бачу шанси на німецький фінал 50:50. Дортмундці мають кращу стартову позицію, ніж “Баварія”, але питання в тому, чи будуть вони так само стабільні в Парижі, як і в домашньому матчі. У захисті це може бути ще одна гра для Матса Хуммельса. Якщо дортмундці будуть компактними в Парижі, Хуммельсу також буде легше захищатися. “Баварія” має достатню кількість гравців, щоб перемогти в Мадриді, але ще невідомо, які гравці будуть доступні в середу. У захисті Маттейс де Лігт завжди був би моїм першим вибором. Вони шукали наступника після відходу Давіда Алаби, і для мене цим наступником є де Лігт. Якби вони тоді заплатили Алабі на п’ять мільйонів євро більше, вони б не відпустили його у статусі вільного агента, і їм довелося б інвестувати 280 мільйонів євро в нових гравців. Відхід австрійця спричинив хаос у захисті “Баварії” і коштував їй величезних економічних втрат. Утримання його обійшлося б набагато дешевше”, – цитує Лотара Маттеуса Sky Sport.

Нагадаємо, що “Боруссія” та “Баварія” вже грали у фіналі Ліги чемпіонів на “Вемблі” у 2013 році. Тоді перемогу з рахунком 2:1 святкував мюнхенський клуб.