Ліга чемпіонів, 1/2 фіналу
Матч-відповідь (результат першого поєдинку 0:1)
Головний арбітр: Даніеле Орсато (Італія)
Пряма трансляція: Megogo Футбол 1

ПСЖ (Париж, Франція)

Професіональна футбольна ліга Франції пішла на зустріч “Марселю” та ПСЖ, котрі представляють країну у півфіналі єврокубків. Матчі цих двох команд, котрі повинні були відбутися під час 32 туру на минулих вихідних, були перенесені. Таким чином команда Енріке замість проведення зустрічі проти колективу, котрий все ще претендує і бореться за Лігу чемпіонів, відпочивала. Таке буває не тільки в УПЛ.

Так, парижани уже чемпіони. І скоріше всього проти “Ніцци” грав би резерв. Однак це точно вплинуло б на якість підготовки до матчу з “Боруссією”. А працювати було над чим, адже маленькі деталі вирішили результат зустрічі у Дортмунді. Через них ПСЖ тепер потрібно відіграватися. Якщо брати увесь поточний сезон Ліги чемпіонів, то за підсумками двох матчів підопічні Енріке поступилися лише “Ньюкаслу” (1:4, 1:1). Іронічно, що “сороки” посіли останнє місце у групі, набравши чотири очки з п’яти загалом у матчах проти парижан.

Кадри господарів

З фізичною витривалістю все зрозуміло: був майже один тиждень на відновлення. Але ось сьогодні зіграють не всі ті, хто вийшов у старті у дортмундському поєдинку. Лукас Ернандес наприкінці першого тайму отримав тяжку травму, і, скоріше всього, з’явиться на полі вже у 2025 році. Також у лазареті давно перебувають Ріко і Кімпембе. Курзава – поза складом.

Боруссія (Дортмунд, Німеччина)

Бундесліга аналогічного подарунку для “джмелів” не мала. Підопічні Терзича все одно зіграли минулої суботи матч проти “Аусбурга”. Терзич кардинально змінив склад. З 11 футболістів поєдинку ЛЧ на поле у старті вийшов лише Грегор Кобель. Це не завадила “Боруссії” здобути дуже комфортну перемогу з рахунком 5:1. У тому числі забив Марко Ройс, котрий нещодавно заявив про те, що іде з команди.

Ця перемога мало що змінила у турнірній таблиці чемпіонату Німеччини. “Боруссія” досі перебуває на п’ятій сходинці, поступаючись четвертому “Лейпцигу” трьома очками. Саме на стільки, скільки програли у матчі 27 квітня у гостях проти “биків”. Однак це не страшно. Дортмундці і так собі гарантували зону ЛЧ на наступний сезон, адже від Бундесліги на основній стадії зіграють п’ять команд. А на шосте місце підопічні Терзича уже не опустяться. Тут більше питання є від “Шахтаря”, котрий у випадку перемоги в УПЛ і вильоту “Боруссії” з ЛЧ (або програшу у фіналі) не проходитиме кваліфікацію Ліги чемпіонів.

Кадри гостей

Дві втрати у дортмундців. Бенсебаїні і Дюранвіль поза складом Терзича. Однак це невеликі втрати для “Боруссії”. З цим проблем у Дортмунда практично немає.

Останні п’ять матчів ПСЖ і Боруссії Д

Останні п’ять зустрічей господарів

01.05. Боруссія Д – ПСЖ 1:0 (Ліга чемпіонів)
27.04. ПСЖ – Гавр 3:3 (Ліга 1)
24.04. Лор’ян – ПСЖ 1:4 (Ліга 1)
21.04. ПСЖ – Ліон 4:1 (Ліга 1)
16.04. Барселона – ПСЖ 1:4 (Ліга чемпіонів)

Останні п’ять зустрічей гостей

04.05. Боруссія Д – Аугсбург 5:1 (Бундесліга)
01.05. Боруссія Д – ПСЖ 1:0 (Ліга чемпіонів)
27.04. Лейпциг – Боруссія Д 4:1 (Бундесліга)
21.04. Боруссія Д – Баєр 1:1 (Бундесліга)
16.04. Боруссія Д – Атлетіко 4:2 (Ліга чемпіонів)

Останні п’ять особистих зустрічей між суперниками

01.05.24. Боруссія Д – ПСЖ 1:0 (1/2 фіналу ЛЧ)

13.12.23. Боруссія Д – ПСЖ 1:1 (Група ЛЧ)

19.09.23. ПСЖ – Боруссія Д 2:0 (Група ЛЧ)

11.03.20. ПСЖ – Боруссія Д 2:0 (1/8 фіналу ЛЧ)

18.02.20. Боруссія Д – ПСЖ 2:1 (1/8 фіналу ЛЧ)

Орієнтовні склади на матч ПСЖ – Боруссія Д

ПСЖ: Доннарумма – Хакімі, Маркіньйос, Беральдо, Мендеш – Заїр-Емері, Вітінья, Руїс – Дембеле, Мбаппе, Асенсіо.

Боруссія Д: Кобель – Ріерсон, Гуммельс, Шлоттербек, Матсен – Джан, Забітцер – Мален, Брандт, Санчо – Фуллькруг.