Головний тренер “Вереса” Олег Шандрук у флеш-інтерв’ю УПЛ ТВ прокоментував перемогу над “Минаєм” (3:1) у 27-му турі УПЛ.

– У принципі, ми зробили те, що мали зробити. Насправді це перемога, яка залишає нам шанси на майбутнє у останніх трьох іграх.

– Звернув увагу на те, що коли “Верес” пропустив, ви майже не відреагували, мені здається, навіть не засмутилися. Чи настільки були впевнені у своїй команді?

– Насправді так. Ми готувалися, я бачив цю впевненість у гравцях протягом підготовчого циклу на сьогоднішній підготовці до гри. Тому якесь таке почуття внутрішнє та холоднокровність були насправді.

Звичайно, ми розуміємо, що нам сьогодні важливо було здобути цю перемогу, за що я дякую нашим уболівальникам, бо без них було б набагато важче, і гравцям.

– Постійно від вас можна було почути: “Баланс, баланс”. Поясніть, що ви мали на увазі?

– Ми знаємо, що “Минай” дуже сильний у контргрі. Ми розуміли, що в цій грі багато атакуватимемо, багато створюватимемо моментів – те, що ми хотіли. Так воно й сталося. Але завжди в таких іграх, коли ти багато атакуєш, багато зон звільняється і ми про це з гравцями говорили.

На жаль, ми не завжди утримували цей баланс. Гравці були надто сконцентровані на атакуючих діях, і кілька небезпечних моментів “Минай” таки створив. Але загалом впоралися. Сьогодні справді награли на перемогу.

– У перерві ви 5 хвилин спілкувалися зі своїми помічниками, Габовда підійшов. Про що розмовляли?

– Насправді у нас завжди так. Ми спокійно даємо гравцям зайти в роздягальню, трохи випустити пару. Ми поспілкувалися спокійно, кожну думку почули. Як правило, 1-2 важливі, на що можна гравцям у фазі оборони або у фазі атаки звернути увагу, обговорюємо.

– Збиралися вже міняти Віталія Дахновського – він забиває гол.

– Так це правда. Наша проблема – початки 2-х таймів. Тут також, маючи повну перевагу в 1-му таймі, на мою думку, десь початок 2-го тайму був недостатньо яскравим, сподівалися на інше.

Відповідно, ми хотіли вже освіжати. Плюс розуміли, що Дахновський був на жовтій картці. Але дякувати Богові, що забив гол, це важливо для нього.

– Трохи про психологію. Знаємо, що після “Руху” у вас була досить непроста розмова з хлопцями. Зараз трохи кращий психологічний стан?

– Звичайно. Скажімо, ці розмови – нормальна практика в усіх командах різного рівня. Тому нічого такого екстраординарного не сталося. Так, ми мали провальний тайм, ми це проговорили. В усіх команд такі спади бувають.