Categories: УПЛ

УПЛ. Результативна битва аутсайдерів – Верес переміг Минай

Програму 27-го туру УПЛ закривали “Верес” і “Минай”. Рівняни не перемагали протягом чотирьох матчів поспіль і розташовувалися на передостанній, 15-й сходинці таблиці чемпіонату. Закарпатці знаходилися на емоційному підйомі після перемоги над “Чорноморцем”, хоча й перебували у зоні вильоту.

УПЛ, 27-й тур.

Верес Рівне – Минай  3 : 1.

0 – 1. Ременяк – 5.

1 – 1. Яго Сікейра – 30.

2 – 1. Дахновський – 62.

3 – 1. Шастал – 86.

Нереалізований пенальті: Шастал (Верес) – 86хв.

Ключова дуель у боротьбі за виживання відбулась у Рівному між Вересом і Минаєм. Господарі випереджали суперника лише на 1 бал – колективи посідали у турнірній таблиці дві останні сходинки. На кону стояло фактично 6 очок.

Команди вже традиційно для цього туру визначали, хто розпочне поєдинок з центра поля биттям яйцями, пофарбованими у кольори команд, а капітан Вереса презентував своєму візаві Великодній кошик зі смаколиками. Кумедно, що головним арбітром матчу був рефері з прізвищем Пасхал.

Вже на 2-й хвилині Дахновський скористався відскоком і головою намагався перекинути сферу через голкіпера Миная – м’яч пройшов над поперечиною. За мить Гайдучик спочатку замикав небезпечний навіс, але пробив повз стійку, а згодом влучив прямо у руки Кемкіну.

Натомість Минай у першому ж своєму епізоді вийшов вперед. Вакула отримав закидання на лівому фланзі, розібрався з захисником і навісив у воротарський. Устименко з льоту пробив головою, Ющишин у падінні відбив, Ременяк на добиванні головою влучив у поперечину, але зрештою встиг добити м’яч у сітку.

Верес кинувся відігруватись, оголюючи тили, і Минай грамотно використовував це своїх стрімких контратак. Команди подали серію кутових, які не принесли бажаного результату. В середині тайму Кльоц небезпечно пробивав з розвороту і Кемкін у стрибку вибив на кутовий. У наступній атаці Минай ледь не подвоїв – Устименко замикав головою навіс у воротарський, капер відбив, але добивання не було – арбітр свиснув порушення правил. У відповідь бив Яго, але знову Кемкін був на висоті. Та вже за мить бразильський хавбек після пасу Кльоца зумів влучити поміж ніг Семотюка у кут воріт – 1:1.

Верес кинувся дотискати розгубленого суперника: Шарай спочатку стріляв з далекої відстані, але неточно, а за мить пробив повз дальню стійку.

На 36-й хвилині Дахновський під проливним дощем пробивав під поперечину, але знову Кемкін у стрибку перевів на кутовий – феєричний поєдинок від 21-річного кіпер Миная. Наприкінці тайму Дахновський стріляв по центру і Кемкін, здавалося б, у простій ситуації не зміг зафіксувати м’яч у руках через дощ – ніхто не очікував цього від кіпера і не побіг на добивання.

Одразу по перерві Устименко непогано стріляв з далекої відстані – поруч зі стійкою. На 56-й хвилині Вакула потужно пробив з лінії штрафного і Ющишин не без проблем впорався з ударом. В середині другого тайму Верес вийшов вперед: Гайдучик віддав пас за спини захисників на Дахновського у воротарський, той обіграв голкіпера і закотив у сітку – 2:1.

За 5 хвилин до завершення матчу арбітр поставив пенальті у ворота Миная – Чуєв у верховій боротьбі зіграв рукою. Кемкін відбив удар Шастала з позначки, але на добивання від Дмитра вже не встиг. Вже у доданий час Кучеров з лінії штрафного влучив у поперечину воріт гостей.

Поразка головному конкуренту опустила Минай на останню сходинку і максимально погіршила шанси закарпатців зберегти прописку в еліті – варіанти, звісно, залишаються, але тепер не все залежатиме від підопічних Желько Любеновіча.

Максимович Назар

Recent Posts

Перша ліга, група Вибування. Нива у компенсований час вирвала нічию у матчі з Черніговом

У Чернігові місцева команда приймала тернопільську "Ниву". Гості посідають третє місце і прагнуть поборотися за…

9 хв. ago

Перша ліга, група Вибування. Діназ розписав суху нічию з Металістом

Поєдинок турнірних сусідів - п'ятої і шостої команд групи. Читати далі

13 хв. ago

Друга ліга. Звягель та ЮКСА здобули перемоги, Дружба зіграла внічию з Рухом-2

У неділю 29-й тур Другої ліги був закритий трьома матчамиЧитати далі

19 хв. ago

УПЛ. ЛНЗ здобув вольову перемогу над Зорею

На фініші сезону деякі матчі вже не мають жодного турнірного значення. Гра ЛНЗ - Зоря…

22 хв. ago

Визначилися суперники студентських збірних України з футзалу на чемпіонаті світу в Шанхаї

З 10-го до 16 червня в китайському Шанхаї проходитиме чемпіонат світу з футзалу серед жіночих…

50 хв. ago

Олексій Бєлік: Шахтар U19 до останнього туру боротиметься за чемпіонство

Наставник Шахтаря U19 Олексій Бєлік висловився після виїзної перемоги над Дніпром-1 U19.Читати далі

53 хв. ago