Український нападник “Валенсії” Роман Яремчук потрапив до заявки команди на матч проти “Алавеса” у 34-му турі Ла Ліги. Нагадаємо, що попередні 4 поєдинки гравець пропустив через травму.

Ла Ліга, 34-й тур.

Валенсія – Алавес  0 : 1.

0 – 1. Лопес – 68.

“Валенсія”: Доменек (Ріверо, 34) – Коррея (Фульк’є, 76). Москера, Гасеровський, Васкес (Озкачар, 66) – Пітер Федеріко (Яремчук, 76), Пепелу, Герра, Дієго Лопес – Алмейда (Канос, 46), Дуро

“Алавес”: Сівера – Горосабель (Марін, 54), Теналья, Абгар, Хаві Лопес – Бенавідес, Бланко (Гевара, 72), Гуріді (Сола, 89) – Вісенте (Ріоха, 89), Кіке (Саму, 72), Сімеоне

Попередження: Дуро, 78 — Бланко, 11, Теналья, 22, Саму, 77

Далеко не найінтенсивніший і не найбагатший на моменти поєдинок.

У першому таймі команди мали по одному зручному шансу забити, але Дієго Лопес пробив вище воріт, а Кіке після навісу Вісенте — у штангу.

Крім того, перша половина запам’яталася травмою резервного воротаря “Валенсії” Хауме Доменека, після якої 26-річний Крістіан Ріверо дебютував у Ла Лізі.

Другий тайм розпочався відразу з моменту “Кажанів” – Канос, замикаючи простріл, влучив у штангу.

Подумалося, що тут-то вони й притиснуть “Алавес”, влаштують облогу. Але ні. Бенавідес, Гуріді, Бланко, Вісенте та інші хавбеки басків чудово працювали на захист, і “Валенсії” у позиційних атаках більше нічого не вдавалося.

Ну, а на 68-й хвилині баски і поготів забили — допоміг кутовий і безлад у захисті “Лос Чес”, що забув на дальній штанзі Хаві Лопеса.

Наш Роман Яремчук вийшов уже за рахунку 0:1 — це його перший матч після травми, і українець був активним, заробив небезпечний штрафний.

У таблиці у “Алавеса” після перемоги стало 41 очко, це 11-е місце. У “Валенсії” – 8-й рядок і 47 балів. Її шанси на Лігу конференцій тануть на очах.