Захисник “Динамо” Олександр Караваєв прокоментував перемогу над “Колосом” (5:0).

– З такими командами завжди важко грати. До сьогоднішнього матчу “Колос” мало пропускав. Вони завжди компактно грають в обороні. У них досвідчені гравці. Із такими суперниками непросто. Вони знають, що робити на полі. Як грати в обороні та як вибігати у контратаки. Було важко розкривати їхню оборону. У другому таймі пощастило, що стався автогол, але до цього Дячук добре відібрав м’яч, увійшов у вільну зону та заробив цей штрафний. А Шапаренко завжди дуже добре подає. Потім використали свої моменти. Грали у свій футбол. Потрібно так грати з перших хвилин і спокійніше виконувати установку.

– Чекали, що “Колос” гратиме у чотири захисники, а не у п’ять?

– Чекали на різні сценарії. Знали, що у них помінявся тренер, і вони могли зіграти з будь-якою схемою. Коли ми побачили стартовий склад суперника за годину до гри, тренерський штаб зробив корективи. Стало зрозуміло, як гратиме “Колос”.

– Чекали, що перший тайм буде таким, яким він був?

– Усі команди у заключній частині сезону, коли йде серйозна боротьба на вершині турнірної таблиці, віддаються на повну, щоб відібрати у нас очки. Пам’ятаю, коли я грав за “Зорю” проти “Динамо”, то перемога над грандом українського футболу дуже впливала на твою кар’єру. Тому я розумію всіх, хто виходить проти “Динамо” із подвійною енергією, щоб виграти.

– Така перемога додає впевненості перед матчем із “Шахтарем”?

– Звичайно. Це добрий емоційний стан. Добре, коли є реалізація. Були матчі, коли ми створювали більше моментів ніж сьогодні, але грали внічию або забивали один гол. Було нелогічно. Але ми завжди аналізуємо і робимо висновки після помилок. Перебудовуємось і робимо все краще.

– Було побоювання, що перед матчем із “Шахтарем” можуть когось прибрати? Як Ваната у першому колі.

– Розуміємо, що все може бути, але відкидаємо ці думки. Відштовхуємось тільки від нашої гри. Якщо гратимемо у свій футбол на своїх сильних якостях, то нам все одно, хто грає проти нас.

– Наскільки важко боротися за чемпіонство, коли є розуміння, що не все залежить від вас?

– Ми самі винні. Нерозумно втратили очки. Все було в наших руках, а зараз ні. Робимо все від себе залежне. Потрібно вигравати, а там було видно.

– Яка, на вашу думку, найсильніша команда історії футболу?

– Мені дуже подобалася “Барселона” 2009 та 2011 років, коли грали Хаві, Мессі та Іньєста. Дуже сильні футболісти.

– Який матч ви б знову переглянули?

– Україна – Сербія 5:0.