Український півзахисник Дженоа Руслан Малиновський не потрапив до заявки своєї команди на поєдинок 35-го туру Серії А проти Мілана. Наш співвітчизник продовжує заліковувати травму.

Серія А, 35-й тур.

Мілан – Дженоа 3 : 3.

0 – 1. Ретегі – 5.

1 – 1. Флоренці – 45.

1 – 2. Екубан – 48.

2 – 2. Габбія – 72.

3 – 2. Жиру – 75.

3 – 3. Тіав – 87-автогол.

“Мілан”: Спортьєлло, Флоренці (Калулу 80), Габбія, Томорі, Ернандес, Беннасер (Адлі 80), Рейндерс, Чуквуезе (Тіав 81), Пулішич, Леау (Окафор 68), Жиру

“Дженоа”: Х. Мартінес, Вольякко (Чіттадіні 86), Де Вінтер, Васкес, Спенс, Торсбі, Бадель (Строотман 74), Френдруп, Мартін (Хапс 74), Екубан (Пападопулос 87), Ретегі

Дженоа розпочала матч дуже активно. На п’ятій хвилині Томорі грубо сфолив у своєму штрафному майданчику, а арбітр вказав на позначку. Матео Ретегі вдало реалізував пенальті і відкрив рахунок. Мілан ринувся відіграватися. Двічі після подачі стандартних положень гравці “россонері” намагалися забити. На 14 хвилині Пулішіч мав шикарну нагоду забити, але воротар “грифонів” витягнув м’яч з-під поперечини.

Свій шанс забити отримав у Леау після подачу кутового, але Мартінес діяв бездоганно. Мілан не здавався і вже у компенсований час Флоренці поновив рівновагу. Для італійця гол став першим у Серії А за 728 днів. Востаннє у чемпіонаті він забивав у 2022 році.

Через кілька хвилин після початку другого тайму Дженоа вдалося вийти вперед. Екубан вистрибнув назустріч чудовій навісній передачі і переправив м’яч у ворота. Мілан зрівняв дуже швидко, але гол Чуквуезе скасували через офсайд. І знову Мілану допоміг стандарт. Маттео Габбія вистрибнув вище за захисників та замкнув подачу з кутового. Голкіпер не мав шансу зреагувати. “Россонері” організували швидко третій гол. Гравці Дженоа проморгали Олів’є Жиру, який вдало розібрався після пасу Пулішіча вивів свою команду вперед. Довго втримувати перевагу не вдалося. “Грифони” знайшли прогалину в обороні Мілана і Малік Чау зрізав м’яч у власні ворота.

Фінальний свисток зафіксував нічию 3:3. Команда Стефано Піолі до 6 матчів продовжила серію без перемог – 3 поразки, 3 нічиїх.

“Россонері” перебувають на другій сходинці у турнірній таблиці з 71 балом. А Дженоа розташувалася на 12 місці з 43 балами.