АПЛ. Челсі з Мудриком у складі розгромило Вест Хем

Український півзахисник “Челсі” Михайло Мудрик потрапив до стартової 11-ки Маурісіо Почеттіно на поєдинок 36-го туру АПЛ. Сьогодні “сині” приймали в себе вдома “Вест Гем”.

АПЛ, 36-й тур.

Челсі – Вест Хем 5 : 0.

1 – 0. Палмер – 15.

2 – 0. Галлагер – 30.

3 – 0. Мадуеке – 36.

4 – 0. Джексон – 48.

5 – 0. Джексон – 81.

До чергового матчу на домашньому стадіоні команда Мудрика, який вчетверте поспіль за 13 днів з’явився в основі, підходила з вражаючою серією – 8 перемога за 10 ігор на Стемфорд Брідж. Жвавий початок від обох команд. Загострюють по черзі Ноні Мадуеке та Коул Палмер, Мудрик дещо в тіні. Ніколя Джексон і Тьягу Сілва (прощання з рідним стадіоном?) пробивають з нульового кута по черзі, але це на межі з прострілом.

А ось перший же чіткий постріл завершується взяттям воріт. Джексон після націленого прострілу Мадуеке з правого краю пробив у блок, а Палмер миттєво добив. Вест Хем міг зрівнювати через менш ніж хвилину. Емерсон подав кутовий, Бовен поцілив у поперечину. На 18 хвилині Мудрик створив 2 поспіль моменти. Протягнув м’яч ліворуч і віддав у центр під потужний удар Мадуеке, снаряд з рикошетом пішов на кутовий. Українець, недовго думаючи подав ідеально на голову Чалобі – Ареоля виручив.
Партнер проєкту – ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Крім цього, компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube, а також активно допомагає нашим захисникам з 93 ОМБр.

Галлахер подвоїв перевагу, і знову правий вінгер молодіжної збірної Англії в епіцентрі. Мадуеке обробив так, що снаряд від Зума відскочив до Галлахера, який блискуче поклав з льоту. Ноні ще й забив таки свій гол на 36 хвилині. Тут уже гол організував Мудрик, який класно подав на голову Сілві, який чатував біля дальньої стійки. Бразилець перекинув, Мадуеке замкнув. Галлахер дивом з пари метрів не оформив дубль після казкового пасу Палмера – поперечина!

Свій каркас воріт і Вест Хему завадив. Це був лише другий удар гостей, але як же знову небезпечно. Знову Бовен у поперечину зарядив. Причому цього разу ворота були порожні після помилки Петровіча на виході. Відзначимо, що в цьому епізоді Цоуфал знущально легко обіграв Мудрика. Повний погром до перерви. За грою, ударами, легкістю навіть більший, ніж на табло.

До речі, у понеділок 6 травня в АПЛ Крістал Пелас прийматиме Манчестер Юнайтед. Прогноз на матч від ліцензійного букмекера GGBET: лондонці переможуть вдома іменитого суперника. Коефіцієнт на перемогу Пелас – 2,32. Звитягу МЮ оцінили у 2,93. У нічию вірять найменше – 3,89. Фахівці очікують результативного матчу. На стандартний тотал більше (2,5) букмекер GGBET виставив коефіцієнт 1,53, тоді як на тотал менше можна поставити за 2,6.

На старті другої половини Чалоба просто геніально закидає зі своєї половини поля, Мадуеке вивалюється сам на сам і котить на порожні – Джексон доводить до 4:0. Мудрик аж образився, що знову без результативних дій і сам вирішив потягнути у стилі своєї гри за Шахтар чи збірну України. На удар Михайла не вистачило, тож Ареоля спокійно потягнув. Двічі поспіль пропускають моменти правим флангом Челсі. Спершу Емерсона випустили на кут воротарського – надто багато часу, так і не визначився, куди краще пробити, тож дав вище. А згодом Ворд-Прауз під поперечину крутив.

Палмер ідеально закинув черпачком за спини захисникам, але Мудрик і тут не прошив голкіпера. Таке враження, що лише удари українця тягне сьогодні Ареоля. Хоча це не зовсім так. Михайло розігнав контратаку, відпрацювавши біля свого штрафного. Палмер викотив Мадуеку, той надто піжонський удар виконав. Нкунку замінив Мудрика на 76 хвилині.

Бовен ще й третій раз влучає у поперечину після невдалого скидання захисників Челсі. А Джексон карає. Судді спершу скасували гол через офсайд, однак Ніколя ідеально витримав лінію. Відзначаємо і черговий подібний розрізний пас Кайседо. Як не дивовижно, але Челсі набирає 54 бали та вривається на 7 єврокубкове (за певних обставин) місце, обходячи за додатковими показниками МЮ, в якого матч у запасі проти Крістал Пелас.

Максимович Назар

Recent Posts

Іспанія розгромила Англію у фіналі жіночого чемпіонату Європи U-17

У фіналі жіночого чемпіонату Європи U-17 збірна Іспанії перемогла команду Англії (4:0). Читати далі

2 години ago

Георгій Судаков: Не зупиняюсь на досягнутому, відновлюємось і готуємось до Євро

Півзахисник «Шахтаря» Георгій Судаков підбив підсумки клубного сезона 2023/24, у якому гірники стали чемпіонами України та завоювали Кубок…

2 години ago

Шовковський: Якщо суддя свиснув фол, хоче або не хоче, але має ставити 11-метровий удар

“Біло-сині” оформили впевнену перемогу над “Кривбасом” (3:1). Олександр Шовковський розуміє емоції Вернидуба щодо призначеного пенальті,…

2 години ago

Легенда Челсі та збірної Бразилії готується стати тренером

Тьяго Сілва вже почав проходити навчання, щоб стати майбутнім тренером.Читати далі

2 години ago

Бущан провів ювілейний матч за Динамо

Матч 29-го туру УПЛ між “Динамо” та “Кривбасом” (3:1) став ювілейним для голкіпера киян Георгія…

2 години ago