Categories: УПЛ

УПЛ. І зміна тренера не допомогла – Динамо розтрощило Колос

У неділю ковалівці провели перший матч під керівництвом Олександра Поздєєва. Суперник – дуже грізний. Дуже грізний і дуже вмотивований. “Динамо” веде боротьбу з “Шахтарем” за чемпіонство. Завдання киян – брати своє і бути готовими скористатися осічкою конкурента, якщо така буде.

УПЛ, 27-й тур.

Динамо Київ – Колос Ковалівка 5 : 0.

1 – 0. Бондаренко – 48-автогол.

2 – 0. Ярмоленко – 51.

3 – 0. Буяльський – 52.

4 – 0. Кабаєв – 68.

5 – 0. Волошин – 71.

Динамо та Шахтар у мідвік провели свої перенесені матчі, в яких здобули перемоги. Кияни ж у матчі проти Вереса залишились без Ваната, який отримав четверту жовту картку в сезоні. На поєдинок з Колосом номінальним центрфорвардом вийшов Андрій Ярмоленко – Супряга пропускає гру через хворобу, а Пономаренка Шовковський не відважився поставити у основний склад.

Моментів на початку гри майже не виникало. На 18-й хвилині Попов замикав подачу з кутового, але трохи повз дальню стійку. Кияни не могли довести справу до удару, а випади Колоса були часом навіть небезпечнішими. Втім, перша половина завершилась нулями не лише на табло, а й в графі “удари у площину воріт”.

Другий тайм розпочався куди краще для Динамо. На 48-й хвилині рахунок було відкрито. Шапаренко навісив зі штрафного, Ярмоленко головою підрізав м’яч, а Бондаренко ногою ще й підправив м’яч у власні ворота. Через 3 хвилини рахунок став 2:0 – Ярмоленко отримав м’яч перед штрафним та з правої пробив у дальній кут. А на 52-й хвилині перевага “біло-синіх” стала розгромною. Буяльський обікрав Демченка та розігнав атаку, віддавши на лівий край штрафного. Микола увірвався всередину та віддав у центр, де Буяльський випередив свого ж одноклубника Волошина – 3:0!

Динамо в першому та другому таймі – абсолютно різні команди. Несподівано в атаці з’явились креатив та швидкість, а комбінації киян шокували Колос, який не міг зупинити підопічних Шовковського. Кабаєв міг зробити рахунок і 4:0, але після ефектної комбінації Кабаєв змістився дуже близько до лицьової, а його простріл заблокував Фесюн.

Після такого ударного початку тайму Динамо заспокоїлось та стало намагатись зловити суперників на контратаках. Моментів враз поменшало, ніби кияни перейшли в економ-режим перед Класичним. Кабаєв на 68-й хвилині зробив рахунок 4:0 – Владислав завершив швидку атаку. Слід відзначити і тонку передачу Шапаренка, який відзначився двома асистами. Волошин відправив п’ятий м’яч у ворота Фесюна – Буяльський шикарно пропустив передачу Караваєва з флангу, а Назар залишився один у центрі штрафного та легко забив.

Останні 10 хвилин команди відверто догравали – Динамо гарантувало надвпевнену перемогу (5:0), а Колос відверто розвалився після того, як кияни трохи додали швидкостей.

Таким чином, “біло-сині” набрали 63 очки та наблизились до Шахтаря на відстань 1 бала (“гірники” о 18:00 розпочнуть свій матч проти Чорноморця). Вже у наступному турі гранди зійдуться у Класичному. Колос же з 29 пунктами залишився дев’ятим.

Максимович Назар

Recent Posts

Фанати Карпати відреагували на останній матч і знайшли антигероїв

У суботу, 18 травня, Карпати в домашньому матчі зіграли внічию з Лівим Берегом (3:3) в…

1 годину ago

УПЛ U-19. Результати матчів 29-го туру

18 травня відбувся передостанній тур чемпіонату України серед команд U-19. Читати далі

1 годину ago

Денис Попов: В другому таймі зробили заміни, перелаштувалися, і гра пішла в звичному руслі

Захисник київського "Динамо" Денис Попов в коментарі пресслужбі клубу поділився враженнями від матчу 29-го туру…

2 години ago

Володимир Тесля: Буткевич готує значне підсилення Полісся в літнє трансферне вікно

Віцепрезидент Полісся Володимир Тесля розповів, чи будуть влітку трансфери для першої команди:Читати далі

2 години ago

Віталій Первак: Нічия – позитивний результат для нас

Післяматчева пресконференція головного тренера київського “Лівого берега”.Читати далі

2 години ago

Крістіан Біловар: Нова тактика Динамо? Для першого разу непогано вийшло

Захисник київського "Динамо" Крістіан Біловар поділився враженнями від матчу 29-го туру чемпіонату України проти "Кривбасу"…

2 години ago