Categories: УПЛ

Сергій Шищенко: Я десь розчарований – не в плані гри, а в плані результату

Виконувач обовʼязків головного тренера «Полісся» Сергій Шищенко прокоментував нічию з «Зорею» (1:1) у 27-му турі УПЛ.

– Дуже складний поєдинок був і для нас, і для «Зорі», тому що ми вели в рахунку 1:0, і потім опинилися в більшості, «Зоря» в меншості. Ми готуємося до цих ситуацій на тренуваннях – і коли ми опиняємося в більшості, і коли опиняємося в меншості.

Але тренування – це тренування, а гра – це гра. І тому десь ми не були готові в цій ситуації. Але були хороші моменти. Реалізуй ці моменти – рахунок був би 2:0, тоді б 100 відсотків довели матч до перемоги.

Але я хочу, щоб ми більш агресивними були в атаці в таких моментах, тому що в нас більшість, у нас контроль м’яча хороший, але треба, щоб контроль був з ударом і з агресивністю, з доставкою м’яча в штрафний.

Тому я десь розчарований – не в плані гри, а в плані результату. Але це такі моменти, які ми можемо поправити.

– Яку установку сьогодні давали хлопцям, який був план?

– План – як завжди. Ми готувалися до «Зорі», мали інформацію, як вони будуть грати. Бути агресивнішими, розуміли, що буде «Зоря» грати в пресингу, відходити в середній блок. Тому створювати проблеми на флангах у них, між лініями, вбігати у вільний простір.

Те, що ми готували, спрацювало, і ми забили гол. Але гра триває 90 хвилин, і в більшості все ж хотілося б, щоб ми перемогли в цій грі.

Але це треба теж пережити. Ще все попереду, є 3 тури. Ми ще в гонці за єврокубки, тому будемо готуватися ще краще вже на наступні поєдинки.

– Чи немає у вас претензій до гравців по емоційному налаштуванню? Адже здалося, що команда в 2-му таймі вийшла більш розслаблена.

– Ні, в мене немає до гравців питань, тому що вони віддалися на 100 відсотків у таку непросту погоду.

Коли ти в більшості – це більш інтелектуальний футбол, треба приймати правильні рішення, не поспішати в якихось моментах, десь грати швидше, рухати м’яч швидше, думати.

Десь хлопці поспішали, але в мене немає до них претензій, тому що вони хотіли перемогти, але не змогли сьогодні.

– Зараз багато гравців команди у лазареті, тож кадровий потенціал обмежений. Наскільки відчуваєте потребу в них?

– Є проблеми в нас, але, ви бачите, ми до цього справлялися і зараз могли впоратися з цією ситуацією. Хотілося б, щоб більше гравців було здорових, але така ситуація. Будемо догравати вже з тими гравцями, які є.

– Команда наблизилася до «Руха» і має великі шанси на потрапляння в єврокубки. Як мотивувати команду все ж туди потрапити?

– Одна мотивація – це єврокубки. І для президента нашого, і для міста це дуже важливо. Тут мотивації не потрібні якісь ще, тому що всі прекрасно розуміють, до чого ми йдемо.

Але непросто буде, серйозні конкуренти, тому я хочу, щоб ми ці останні матчі провели на високому рівні. Будемо готуватися до цього. Я це хлопцям сказав у роздягальні, тому вони все розуміють. Будемо вже готуватися до наступних матчів.

– Можливо, президент команди якось преміальними мотивує хлопців на єврокубки?

– Він мотивує нас завжди, тому що в нас дуже крутий президент. Він вболіває за команду, переживає за неї. Мотивація від нього завжди є, – сказав Шищенко.

Максимович Назар

Recent Posts

Шовковський: Якщо суддя свиснув фол, хоче або не хоче, але має ставити 11-метровий удар

“Біло-сині” оформили впевнену перемогу над “Кривбасом” (3:1). Олександр Шовковський розуміє емоції Вернидуба щодо призначеного пенальті,…

15 хв. ago

Легенда Челсі та збірної Бразилії готується стати тренером

Тьяго Сілва вже почав проходити навчання, щоб стати майбутнім тренером.Читати далі

18 хв. ago

Бущан провів ювілейний матч за Динамо

Матч 29-го туру УПЛ між “Динамо” та “Кривбасом” (3:1) став ювілейним для голкіпера киян Георгія…

20 хв. ago

Бояться ТЦК? Українські арбітри відмовляються виїжджати на матчі

Два випадки затримання арбітрів, які прямували для обслуговування футбольних матчів у ПФЛ, були затримані і…

25 хв. ago

Мюллер став рекордсменом Баварії за кількістю матчів у Бундеслізі

Півзахисник "Баварії" Томас Мюллер провів за мюнхенців свій 473-й матч у Бундеслізі.Читати далі

30 хв. ago

Реал окрім Мбаппе готує ще один гучний трансфер зіркового чемпіона світу

Мадридський «Реал» розпочав планувати трансфери на наступне літо. Очікується, що мадридський клуб поповнить зірка «ПСЖ»…

34 хв. ago