Виконувач обовʼязків головного тренера «Полісся» Сергій Шищенко прокоментував нічию з «Зорею» (1:1) у 27-му турі УПЛ.

– Дуже складний поєдинок був і для нас, і для «Зорі», тому що ми вели в рахунку 1:0, і потім опинилися в більшості, «Зоря» в меншості. Ми готуємося до цих ситуацій на тренуваннях – і коли ми опиняємося в більшості, і коли опиняємося в меншості.

Але тренування – це тренування, а гра – це гра. І тому десь ми не були готові в цій ситуації. Але були хороші моменти. Реалізуй ці моменти – рахунок був би 2:0, тоді б 100 відсотків довели матч до перемоги.

Але я хочу, щоб ми більш агресивними були в атаці в таких моментах, тому що в нас більшість, у нас контроль м’яча хороший, але треба, щоб контроль був з ударом і з агресивністю, з доставкою м’яча в штрафний.

Тому я десь розчарований – не в плані гри, а в плані результату. Але це такі моменти, які ми можемо поправити.

– Яку установку сьогодні давали хлопцям, який був план?

– План – як завжди. Ми готувалися до «Зорі», мали інформацію, як вони будуть грати. Бути агресивнішими, розуміли, що буде «Зоря» грати в пресингу, відходити в середній блок. Тому створювати проблеми на флангах у них, між лініями, вбігати у вільний простір.

Те, що ми готували, спрацювало, і ми забили гол. Але гра триває 90 хвилин, і в більшості все ж хотілося б, щоб ми перемогли в цій грі.

Але це треба теж пережити. Ще все попереду, є 3 тури. Ми ще в гонці за єврокубки, тому будемо готуватися ще краще вже на наступні поєдинки.

– Чи немає у вас претензій до гравців по емоційному налаштуванню? Адже здалося, що команда в 2-му таймі вийшла більш розслаблена.

– Ні, в мене немає до гравців питань, тому що вони віддалися на 100 відсотків у таку непросту погоду.

Коли ти в більшості – це більш інтелектуальний футбол, треба приймати правильні рішення, не поспішати в якихось моментах, десь грати швидше, рухати м’яч швидше, думати.

Десь хлопці поспішали, але в мене немає до них претензій, тому що вони хотіли перемогти, але не змогли сьогодні.

– Зараз багато гравців команди у лазареті, тож кадровий потенціал обмежений. Наскільки відчуваєте потребу в них?

– Є проблеми в нас, але, ви бачите, ми до цього справлялися і зараз могли впоратися з цією ситуацією. Хотілося б, щоб більше гравців було здорових, але така ситуація. Будемо догравати вже з тими гравцями, які є.

– Команда наблизилася до «Руха» і має великі шанси на потрапляння в єврокубки. Як мотивувати команду все ж туди потрапити?

– Одна мотивація – це єврокубки. І для президента нашого, і для міста це дуже важливо. Тут мотивації не потрібні якісь ще, тому що всі прекрасно розуміють, до чого ми йдемо.

Але непросто буде, серйозні конкуренти, тому я хочу, щоб ми ці останні матчі провели на високому рівні. Будемо готуватися до цього. Я це хлопцям сказав у роздягальні, тому вони все розуміють. Будемо вже готуватися до наступних матчів.

– Можливо, президент команди якось преміальними мотивує хлопців на єврокубки?

– Він мотивує нас завжди, тому що в нас дуже крутий президент. Він вболіває за команду, переживає за неї. Мотивація від нього завжди є, – сказав Шищенко.