АПЛ. Українське дербі в Англії – Арсенал Зінченка розгромив Борнмут Забарного

В межах 36-го туру Англійської Прем’єр-ліги “Арсенал” зустрівся з “Борнмутом”. Артета не включив до стартового складу “канонірів” Зінченка. Він вже вп’яте поспіль розпочав матч з лави для запасних. Його співвітчизник Ілля Забарний повернувся до основи “вишеньок”.

АПЛ, 36-й тур.

Арсенал – Борнмут 3 : 0.

1 – 0. Сака – 45-пен.

2 – 0. Троссард – 70.

3 – 0. Райс – 90+7.

У Арсенала завдання на кінець сезону залишається незмінним. Підопічні Мікеля Артети мають перемагати у кожному матчі й сподіватись на одну осічку Сіті – тільки тоді “каноніри” стануть чемпіонами. Завадити лондонцям міг Забарний, який разом з Борнмутом приїхав на “Емірейтс”.

Звісно ж, Ілля вийшов у основі, як і завжди. Зінченко ж міцно присів у запас – Олександр залишився там у п’ятому матчі поспіль. На лівому фланзі оборони лондонців знову вийшов Томіясу.

У першому таймі домінування Арсенала було тотальним. Команда вела за ударами з рахунком 16:1, причому 13 пострілів пройшли з меж штрафного. Підопічні Мікеля Артети награли на 1,5 очікуваних голів без урахування пенальті, який команда заробила перед перервою. Показники очікуваної гостроти передач “канонірів” вилетіли кудись у небо.

Перелічувати усі моменти господарів буде довго й нудно. Краще подивіться відеоогляд. Важливо тільки зазначити, що Борнмут тримався понад 40 хвилин. Дуже круто проявив себе Забарний, який накрив два удари й заробив на собі фол, коли Хаверц виривався на ударну позицію в штрафному (Кай у боротьбі вдарив Іллю ліктем).

Також рятували грубі фоли. Вже на 12-й хвилині Кук міг зламати Сака, вдаривши його шипами. У Букайо навіть пішла кров, однак його кривдник не отримав і жовтої картки.

Зрештою, “вишеньок” тримали у грі сейви голкіпера. До перерви Траверс виконав 5 сейвів, а удар Томіясу головою після скидки заблокував Сенесі, який стояв на лінії порожніх воріт. Ще декілька епізодів змарнували самі лондонці – Троссар і Хаверц пробивали з відскоку з близької відстані, але м’яч пролітав поруч із каркасом.

Тим більше прикрим для Борнмута виявився пенальті, який заробив Хаверц. Едегор виконав розрізну передачу в штрафний, а Кай визирнув з-за спин Забарного і Сенесі, першим опинившись на м’ячі – голкіпер вийшов на перехоплення, а німець впав після контакту. Втім, на відеоповторі було помітно, що Хаверц встиг прокинути сферу й сам чіплявся за ногу Траверса.

Хавбек Арсенала зіграв круто, а воротар був покараний за необачний вихід з підкатом. Втім, при бажанні арбітр міг і не призначати 11-метровий. Девід Кут вирішив, що контакту було достатньо для “позначки” – а Сака легко переграв Траверса. 1:0.

Саме з цим рахунком команди й відправились відпочивати. На початку другого тайму Хаверц знову увірвався до штрафного (спрацював пресинг господарів), скинувши м’яч під удар Сака метрів з 12-ти – Траверс врятував Борнмут. Ще за три хвилини Марк потягнув класний обвідний постріл Кая.

Здавалося, що все завершиться розгромом, однак протягом 50-60-х хвилин Борнмут несподівано ожив. Арсенал проводив небезпечні атаки й мав небезпечні стандарти, але класні моменти створювали саме гості. Зокрема, на 53-й хвилині Соланке увірвався на лівий кут воротарського й спробував пробити поміж ніг Райї – Давід встиг зімкнутись!

На 59-й “каноніри” дали Клюйверту вистрілити з лінії штрафного (повз ліву стійку). На 74-й же “вишеньки” і гол забили внаслідок подачі зі стандарту – Райя не зміг далеко вибити м’яч, Крісті підхопив і бахнув у поперечку, а Соланке добив. От тільки взяття воріт не зарахували через фол проти голкіпера з боку Семеньо.

Втім, навіть якби рахунок змінився, то Арсенал все одно б лідирував. За чотири хвилини до цього епізоду “каноніри” подвоїли свою перевагу. Едегор спробував розрізати оборону, м’яч рикошетом дістався до Райса, після чого Деклан з розвороту скинув під удар Троссару. Леандро одразу ж закрутив під дальню стійку – 2:0!

Формально за Леандро не встиг Забарний, але насправді з бельгійцем грав Сміт. Адам висмикнувся на Райса в центр, де стояв Ілля, що залишили вільним Троссара. Оборона дезорієнтувалась.

Після цього у Арсенала ще було влучання у поперечку та скасований шедевральний гол Габріеля. Центрбек прийняв м’яч після навісу зі стандарту та зарядив другим дотиком у дев’ятку. Зрештою, на 7-й компенсованій свіжий Жезус дав проникний пас у штрафний, а Райс увірвався, прийняв та розстріляв дальній кут з правого краю – на жаль, 1-в-1 з Декланом грав Забарний.

Фінальний свисток зафіксував перемогу Арсенала з рахунком 3:0. Північні лондонці набрали 83 очки, відновивши 4-очкову перевагу над Манчестер Сіті – втім, “містяни” свій матч у турі ще не зіграли. І вони мають гру в запасі.

Максимович Назар

Recent Posts

Директор Шахтаря: В матчі чемпіонату U-19 була провокація з боку гравця “Динамо

Директор зі стратегічного розвитку та комунікацій "Шахтаря" Юрій Свиридов прокоментував розбірки під час матчу 28-го туру…

3 години ago

Мбаппе на аукціоні придбав за 520 тисяч євро портрет Пеле

Нападник ПСЖ та збірної Франції Кільян Мбаппе за 520 000 євро придбав на аукціоні портрет…

3 години ago

В’ячеслав Суркіс: Діти з Шахтаря в кричалках ображали мою сім’ю, мене, Динамо та його гравців

Голкіпер «Динамо U-19» В’ячеслав Суркіс розказав про сутичку під час матчу 28-го туру проти «Шахтаря» (2:1). Читати далі

3 години ago

Модрич відхилив 2 пропозиції від інших клубів і висловив бажання залишитися в Реалі

Півзахисник «Реала» Лука Модрич висловив бажання залишитися в клубі, повідомляє інсайдер Фабріціо Романо. Читати далі

3 години ago

Ворскла – УАФ: Два матчі – два рішення, що вплинули на результат. Коли це закінчиться?

«Ворскла» опублікувала офіційне звернення до УАФ з приводу помилкових суддівських рішень на користь суперників полтавців. Читати далі

3 години ago

Дмитро Шастал: Матч проти Олександрії обіцяє бути вогняним

Півзахисник рівненського «Вереса» Дмитро Шастал поділився очікуваннями від матчу 29-го туру УПЛ проти «Олександрії»:Читати далі

3 години ago