Жирона – Барселона: анонс матчу 34-го туру Ла Ліги

Прімера. 34-й тур
4 травня. Жирона. “Монтіліві”
“Жирона” 19:30 “Барселона”
Арбітр: Алехандро Ернандес Ернандес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Жирони”

“Жирона” майже гарантувала собі місце у Лізі чемпіонів. За 5 турів до фінішу команда Мічела випереджає “Атлетік” на 13 очок. Звісно, це історичне досягнення.

Раніше жиронці ще не грали в єврокубках і навіть не піднімалися вище 10-го місця в Ла Лізі. А що зараз? У них друга найкраща атака ліги (69 голів), їхній бомбардир Артем Довбик очолює гонку за Трофео Пічічі, а у 16 матчах на своєму полі “Жирона” набрала 41 очко і не програє з 30 вересня.

Так, у команди Мічела були проблеми цього року, але досі лише на чужих полях. У той же час на “Монтіліві” у “Жирони” 9 перемог у 10 останніх іграх. Це козир. Ну, а слабкість – це захист. Жиронці пропускали принаймі раз у всіх 5 останніх турах.

Новини “Барселони”

Для “Барси” сезон де-факто закінчено, всі турніри не виграно. З іншого боку, віддати “Жироні” 2-е місце стало б репутаційним провалом, тому команда Хаві приїде битися.

З 31 січня “Барса” програла лише 2 матчі з 16, причому з “ПСЖ” проблемою стало вилучення на 30-й хвилині, а з “Реалом” була в цілому рівна гра, що вже само по собі досягнення. Не дивно, що Хаві передумав йти і залишається на ще один сезон. У “Барси” підростає гарне покоління — не лише Ямаль та Кубарсі, а й Фермін Лопес збирає компліменти.

Ну, і Роберт Левандовський вривається у боротьбу за Пічічі — у поляка хет-трик в минулому турі з “Валенсією” (4:2). “Жироні” з її проблемами в тилу буде складно його зупинити. Тим паче, “Барса” приїде не відбиватись — вона душитиме, тиснутиме, гратиме першим номером. Одним голом тут ніхто не відбудеться — на нас чекає ціле шоу.

“Жирона” – “Барселона”: статистика особистих зустрічей

У першому колі “Жирона” обіграла “Барсу” на “Монжуїку” у яскравій перестрілці — 4:2.

Це був перший успіх жиронців у офіційних іграх проти грізного сусіда. До цього були 4 поразки та 2 нічиї.

Орієнтовні склади

У “Жирони” чекаємо повернення у старт Циганкова, що одужав, а от щодо резервістів Борхи Гарсії та Крістіана Стуані ясності поки немає.

У “Барселони”, як і раніше, травмоване тріо Бальде — Гаві — де Йонг. Усі троє однозначно основні, але до їхньої відсутності вже звикли.

“Жирона”: Гассаніга – Ерік Гарсія, Давід Лопес, Блінд – Коуто, Алейш Гарсія, Еррера, Гутьєррес – Циганков, Довбик, Савіо

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Кубарсі, Канселу – Гюндоган, Крістенсен, Педрі – Ямаль, Левандовський, Рафінья

Максимович Назар

Recent Posts

КДК УАФ оштрафував Дніпро-1, Кривбас та Минай

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу на своєму засіданні ухвалив низку важливих рішень.Читати далі

1 годину ago

На фронті загинув фанат “біло-синіх” з позивним “Динамо”

Третій рік триває повномасштабна війна Росії проти України. На жаль, щодня на фронті гинуть найкращі…

9 години ago

Слот підтвердив, що замінить Клоппа у Ліверпулі

Наставник «Феєнорда» Арне Слот на прес-конференції перед останнім матчем команди в чемпіонаті Нідерландів підтвердив, що…

10 години ago

Мирон Маркевич: Усик переможе Ф’юрі й стане абсолютним чемпіоном

Головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич поділився очікуваннями від бою між чемпіоном WBA, WBO, IBO та IBF у…

10 години ago

Хавбека Челсі визнано найкращим молодим гравцем АПЛ

АПЛ визнала атакуючого півзахисника «Челсі» Коула Палмера найкращим молодим гравцем чемпіонату Англії сезону 2023/24.Читати далі

10 години ago

Мбаппе – про своє майбутнє: Те, що на мене чекає, буде чарівним

Ера Кіліана Мбаппе у "Парі Сен-Жермен" добігає кінця. Напередодні свого відходу гравець подякував всім за…

10 години ago