Прімера. 34-й тур
4 травня. Жирона. “Монтіліві”
“Жирона” 19:30 “Барселона”
Арбітр: Алехандро Ернандес Ернандес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Жирони”

“Жирона” майже гарантувала собі місце у Лізі чемпіонів. За 5 турів до фінішу команда Мічела випереджає “Атлетік” на 13 очок. Звісно, це історичне досягнення.

Раніше жиронці ще не грали в єврокубках і навіть не піднімалися вище 10-го місця в Ла Лізі. А що зараз? У них друга найкраща атака ліги (69 голів), їхній бомбардир Артем Довбик очолює гонку за Трофео Пічічі, а у 16 матчах на своєму полі “Жирона” набрала 41 очко і не програє з 30 вересня.

Так, у команди Мічела були проблеми цього року, але досі лише на чужих полях. У той же час на “Монтіліві” у “Жирони” 9 перемог у 10 останніх іграх. Це козир. Ну, а слабкість – це захист. Жиронці пропускали принаймі раз у всіх 5 останніх турах.

Новини “Барселони”

Для “Барси” сезон де-факто закінчено, всі турніри не виграно. З іншого боку, віддати “Жироні” 2-е місце стало б репутаційним провалом, тому команда Хаві приїде битися.

З 31 січня “Барса” програла лише 2 матчі з 16, причому з “ПСЖ” проблемою стало вилучення на 30-й хвилині, а з “Реалом” була в цілому рівна гра, що вже само по собі досягнення. Не дивно, що Хаві передумав йти і залишається на ще один сезон. У “Барси” підростає гарне покоління — не лише Ямаль та Кубарсі, а й Фермін Лопес збирає компліменти.

Ну, і Роберт Левандовський вривається у боротьбу за Пічічі — у поляка хет-трик в минулому турі з “Валенсією” (4:2). “Жироні” з її проблемами в тилу буде складно його зупинити. Тим паче, “Барса” приїде не відбиватись — вона душитиме, тиснутиме, гратиме першим номером. Одним голом тут ніхто не відбудеться — на нас чекає ціле шоу.

“Жирона” – “Барселона”: статистика особистих зустрічей

У першому колі “Жирона” обіграла “Барсу” на “Монжуїку” у яскравій перестрілці — 4:2.

Це був перший успіх жиронців у офіційних іграх проти грізного сусіда. До цього були 4 поразки та 2 нічиї.

Орієнтовні склади

У “Жирони” чекаємо повернення у старт Циганкова, що одужав, а от щодо резервістів Борхи Гарсії та Крістіана Стуані ясності поки немає.

У “Барселони”, як і раніше, травмоване тріо Бальде — Гаві — де Йонг. Усі троє однозначно основні, але до їхньої відсутності вже звикли.

“Жирона”: Гассаніга – Ерік Гарсія, Давід Лопес, Блінд – Коуто, Алейш Гарсія, Еррера, Гутьєррес – Циганков, Довбик, Савіо

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Кубарсі, Канселу – Гюндоган, Крістенсен, Педрі – Ямаль, Левандовський, Рафінья