Англійська Прем’єр-ліга. 36-й тур.
4 травня. 14:30. Лондон. “Емірейтс Стедіум”
Головний суддя: Девід Кут (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

Новини “Арсеналу”

Здається, що Мікель Артета та його підопічні вийшли на фінішну пряму чемпіонату в ідеальній формі і намагаються виправити свої помилки кількатижневої давнини. За останні 5 матчів у них 2 поразки та 3 перемоги.

Важливо зазначити, що дві поразки були проти “Астон Вілли”, де відбулась на даний момент остання втрата очок у рамках АПЛ, а також вони програли “Баварії” у матчі-відповіді чвертьфіналу Луги Чемпіонів, тому у підсумку вилетіли з головного турніру Європи.

Втім після цих двох невдач настала зовсім інша полоса. Спочатку вони у непростій грі обіграли “Вулвергемптон”, а згодом без шансів розгромили “Челсі” і на характері та досвіді здолали “Тоттенгем”. Останні дві гри були особливо важливими в контексті всіх амбіцій на цю чемпіонську гонку. Команда Артети показала, що вони готові битись до кінця і вони продовжують тиснути на “Манчестер Сіті”, яким попри меншу кількість зіграних матчів, все ж потрібно наздоганяти своїх конкурентів.

Новини “Борнмуту”

Андоні Іраола вже забезпечив “Борнмуту” найкращий фініш “вишень” в АПЛ за всю історію клубу. Це дійсно проривний сезон для скромної команди і навіть до цієї гри вони підходять в непоганій формі, що може лякати “канонірів”.

А те, що може розслабити вболівальників “Асреналу”, так це відсутність потужної мотивації і боротьби за якісь єврокубкові місця. Фактично “вишні” можуть спокійно догравати сезон і залишатись в середині турнірної таблиці і поразка у цьому матчі сильно не вплине на сприйняття цього сезону.

За останні 5 матчів на їхньому рахунку 2 поразки, 2 перемоги та 1 нічия. Причому дві перемоги стались в останніх двох матчах, вдалось перемогти “Брайтон” та “Вулвергемптон”. Перед цим була поразка від “Астон Вілли”, нічия проти “Манчестер Юнайтед” та неочікувана поразка від “Лутону”.

Минулий матч пропускав Ілля Забарний через хворобу. Тепер очікуємо повернення українського захисника до стартового складу “вишень”.

Особисті зустрічі

30.09.23 АПЛ “Борнмут” — “Арсенал” 0:4

04.03.23 АПЛ “Арсенал” — “Борнмут” 3:2

20.08.22 АПЛ “Борнмут” — “Арсенал” 0:3

27.01.20 КА “Борнмут” — “Арсенал” 1:2

26.12.19 АПЛ “Борнмут” — “Арсенал” 1:1

Цифри та факти

  • “Арсенал” виграв 13 з останніх 15 матчів у рамках Прем’єр-ліги;
  • “Арсенал” виграв останні 6 домашніх матчів проти “Борнмуту” в усіх турнірах;
  • “Арсенал” забивав як мінімум 2 голи у 13 з останніх 15 матчів у рамках Прем’єр-ліги.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

У Мікеля Артети просто чудова ситуація з кадрами, оскільки наразі у лазареті немає жодного футболіста. Окрім того, ніхто не є дискваліфікованим. Лише Юрріен Тімбер продовжує відновлюватись від пошкодження. І те, він вже встиг провести кілька матчів за молодіжку в контексті свого відновлення.

У “Борнмуту” куди більші проблеми з травмами. Через пошкодження не зможуть зіграти: Антуан Семеньйо, Раян Фредерікс, Луїс Сіністерра, Маркус Таверньє та Роман Февр. Окрім того, дискваліфікація у Мілоша Керкеза.

Також піж питанням Тайлер Адамс. Повинні повернутись після хвороб Ілля Забарний та Кріс Мефам.

“Арсенал”, 4-3-3: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Томіясу — Едеґор, Партей, Райс — Сака, Гаверц, Троссар

“Борнмут”, 4-4-2: Траверс — Сміт, Забарний, Сенесі, Уаттара — Скотт, Кук, Крісті, Клюйверт — Унал, Соланке