4 травня 2024 року. 18:00. Київ. Стадіон “Лівий берег”
27-й тур УПЛ
“Металіст 1925” (Харків) — “Ворскла” (Полтава)
Де дивитись: UPL.TV
Арбітр: Райда М. М. (Закарпатська обл.)
Дискваліфіковані: Євген Павлюк (“Ворскла”)

“Металіст 1925”

Харківська команда ніяк не може знайти свою гру. Скрипнику не вдається ані психологічно, а не тактично побудувати того, що від нього очікувало керівництво – боєздатний колектив, який може розраховувати на щось більше, аніж битва за життя. В усіх матчах весни, на фоні характеру конкурентів, харків’яни не виглядають, як команда, яка прагне зберегти місце в летіному дивізіоні. Хоча місцями їм вдається зібратись, але цього не вистачає навіть на один тайм. Жодної перемоги та чотири нічиї – підсумки всіх матчів цього року. Й це все призводить до того, що перспективи їх дуже й дуже тумані.

Відстань від конкурентів не така й велика, але вони, маючи рівну кількість балів з “Минаєм”, йдуть останніми. Да й календар далеко не з самих простих: “Ворскла”, “Чорноморець”, “Полісся” та “Верес”. Як мінімум, дві команди ще мають чималі амбіції на цей сезон, що створює для харків’ян додаткові труднощі. Але успіх у грі з тим же “Вересом” може все виправити, правда, потрібно зберігати той же відрив до останнього туру, коли цей матч запланований.

На гру з “Ворсклою” потрібен настрій, адже суперник вже десь думками у фіналі Кубка України, тому треба скористатися слабкою мотивацією опонента, й, можливо, нарешті демонструвати своє бажання на максимум. Без тренерського поштовху цього не буде.

“Ворскла”

“Ворскла” в УПЛ вже амбіцій немає, тому й результати почали катитись донизу. Після виходу до фіналу Кубку України полтавську команду наче підмінили. Особливо це стосується реалізації моментів та самовіддачі на полі. “Ворскла” наче й створює моменти, але довести їх до логічного завершення ніяк не може. При цьому дуже часто допускається помилок, що дарує суперникам бали.

Таким чином, “Ворскла” вже десь просто дограє сезон, маючи місце в середині таблиці: до єврокубків не дотягнутись, до зони вильоту не потрапити. Всі думки – на фінал. Тому, думаю, можна не очікувати якихось яскравих проблисків в останніх чотирьох матчах сезону – лише якщо суперники будуть також не мотивованними на битву. Наразі безвиграшна серія “Ворскли” вже складає аж шість матчів.