Categories: Друга ліга

Денис Теслюк: Рух-2 завжди грає з першої і до останньої хвилини

Герой 26-го туру у Другій лізі Денис Теслюк поділився враженнями від дебютної перемоги львів’ян у 2024 році. Саме Теслюк у компенсований час забив переможний м’яч.

– Безумовно, мені дуже приємно, але не зміг би досягнути цього визнання без партнерів по команді, – говорить форвард. – Щасливий, що допоміг команді набрати надважливі три очки.

– Рух-2 до минулого туру не вигравав у 2024 році. Це у психологічному плані тиснуло на команду?

– Дуже хотіли нарешті виграти, щоб відчути більше впевненості у власних силах. Ми достатньо моментів створювали, але з реалізацією були суттєві проблеми. Над холоднокровністю у заключній третині поля нам ще багато варто працювати.

– У цьому сезону ви зіграли 698 хвилин в УПЛ. Досвід виступів в елітному дивізіоні допомагає вам розкривати свій потенціал в Другій лізі?

– Це дуже хороший та важливий досвід для мене. Виступи в УПЛ додають мені впевненості у власних силах. Роблю все, щоб прогресувати від матчу до матчу.

– У матчі проти Реал Фарми ваша команда створили низку моментів, але з реалізацією були суттєві проблеми. Не вистачало досвіду чи надвірне бажання теж негативно впливало?

– Дійсно, надмірне бажання у багатьох ігрових епізодах заважає гравцям нашої команди. Проте, ми ніколи не опускаємо руки і продовжуємо грати у свій футбол. Над реалізацією працюємо кожного тренування, але у грі не завжди все вдається.

– Які корективи вніс тренерський штаб у перерві? Здалося, що у другому таймі ваша команда заграла більш активно….

– Нам важливо було зіграти більш агресивно, притискати суперника до їхніх воріт. Не давали можливості одеситам спокійно виходити із захисту. Тренер сказав, що маємо вигравати і ми все ж досягнули цього результату.

– Погоджуєтеся з тим, що змогли вирвати перемога насамперед за рахунок віри у власні сили? Адже попри невдачі ви продовжували атакувати…

– Нам не було чого втрачати, тому з кожною хвилиною прагнули грати ще більш активно та агресивно. Ми повністю переважали суперника і хотіли все ж вирвати цю довгоочікувану перемогу. Рух-2 завжди грає з першої і до останньої хвилини.

– У компенсований час ви забили після передачі Михальчука. Пригадайте той епізод? Напевно, видихнули з полегшенням?

– Опинився там, де і має бути нападник. Зіграв на випередження і переправив м’яч у сітку. Відзначу дуже якісну передачу Мілана. Переповнювали позитивні емоції після голу, адже досягнули бажаного результату. Видихнули з полегшенням, але попереду ще багато роботи.

– На вашу думку, Рух-2 за потенціалом має бути в топ-6 чи нинішнє дев’яте місце є закономірним?

– Вважаю, що за грою наша команда має бути в топ-6, адже у багатьох матчах ми домінуємо. На жаль, реалізація підводить…

– Пригадайте свої виступи за юнацькі команди Волині. Що найбільше запам’яталося з того періоду у кар’єрі? З Віталієм Кварцяним не перетиналися?

– У Волині розпочався мій футбольний шлях. Пройшов у клубі всі вікові категорії. Щасливий, що мав можливість зіграти за основну команду Волині. Найбільше запам’ятався дебют за луцький клуб. Дякую Василю Сачку, який у мене повірив і надав можливість проявити себе. З Кварцяним ми знайомі, але він мене не тренував. Віталій Володимирович часто приходив на матчі ДЮФЛУ та міг вказати на мої помилки.

– Першим голом у професіональному футболі відзначилися 11 червня 2021 року проти Ужгорода. Наскільки пам’ятним для вас є цей гол?

– Наша команда тоді грала досить добре, переважали суперника. Був впевнений, що зможу реалізувати одинадцятиметровий. Дякую партнерам по команді, які довірили мені право пробити пенальті і забити свій дебютний гол. Ці емоції залишаються на все життя.

– Хто вас запросив до львівського Руху?

– Після початку повномасштабного вторгнення Волинь припинила своє існування, тому агент запропонував підписати контракт з Рухом. Над цією пропозицією довго не думав.

– Рік тому ви дебютували за Рух в УПЛ проти Дніпра-1. Напевно, це найбільше поки що ваша досягнення у кар’єрі? Які вас емоції тоді переповнювали?

– Для мене це було несподівано. Вийшов наприкінці поєдинку і відразу відчув, що це зовсім інший рівень. Швидкості на полі суттєво відрізнялися від юнацького футболу. Безумовно, був щасливий, що зміг дебютувати в УПЛ, адже давно мріяв про це.

– Поділіться своїми емоціями та враженнями від дебюту за молодіжну збірну проти однолітків з Німеччини? Задоволені своєю грою?

– Мене тоді переповнювали емоції, відчував себе щасливим. Ми грали у Німеччині, але на трибунах було багато українців. Всі нас підтримували і гнали вперед. Під час матчу дещо хвилювався, тому не зовсім задоволений собою. Для мене було честю представляти Україну у такому поєдинку.

– Що вам запам’яталося найбільше від того збору у молодіжній збірній під керівництвом Мельгоси?

– Це був дуже цікавий та важливий досвід для мене. Насолоджувався можливістю працювати з таким тренером. Найбільш пам’ятний момент – це сама гра проти Німеччини.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Єгор Ярмолюк: Я без сумнівів обрав правильну команду

Український півзахисник "Брентфорда" Єгор Ярмолюк розповів, як він вирішив перейти з "Дніпра-1" в англійський клуб.Читати…

35 хв. ago

Топ-10 найексцентричніших футболістів світу за версією FourFourTwo

Авторитетне британське видання FourFourTwo представило рейтинг із 32 найбільш ексцентричних футболістів в історії світового футболу.Читати…

39 хв. ago

Збірна Нідерландів оголосила свій попередній склад на Євро-2024

Збірна Нідерландів оголосила свій можливий склад на Євро-2024 — повідомляє офіційний Twitter клубу.Читати далі

50 хв. ago

Гасперіні – основний претендент на посаду головного тренера Наполі

Головний тренер «Аталанти» Джан П’єро Гасперіні може очолити «Наполі», повідомляє сайт Джанлукі Ді Марціо.Читати далі

56 хв. ago

Букмекери оцінили шанси збірної України на перемогу на Євро-2024

Букмекерські контори після виходу збірної України з футболу до фінального турніру Євро-2024 виставили коефіцієнти на…

1 годину ago

Екс-гравець Шахтаря змінить клуб в Аргентині

Нападник Факундо Феррейра змінить клуб в Аргентині. Форвард гратиме за Тигре. Він підпише контракт на рік.Читати…

1 годину ago