Півзахисника Ньюкасл Юнайтед Сандро Тоналі оштрафували на 20 000 фунтів стерлінгів і призначили умовну двомісячну заборону за порушення правил азартних ігор Футбольної асоціації (FA).

23-річний італієць Тоналі також відбуває окрему 10-місячну дискваліфікацію, накладену Італійською федерацією футболу за подібні порушення.

У четвер його оштрафувала FA після того, як він визнав 50 порушень правил ставок. Тоналі робив ставки на футбольні матчі з 12 серпня 2023 року по 12 жовтня 2023 року.

Але Ньюкасл заявляє, що заборона FA на будь-яку футбольну діяльність “повністю призупинена на весь сезон 2024/25” – це означає, що він не відбуватиме жодної дискваліфікації наступного сезону, за умови, що він не вчинить жодного подальшого порушення правил ставок FA протягом цього часу.

Це рішення означає, що Тоналі має бути дозволено знову грати у футбол у серпні.

Минулого літа він підписав контракт з Ньюкаслом на суму 55 мільйонів фунтів стерлінгів, але заборона Італійської федерації футболу (яку було скорочено до 10 місяців після початкового 18-місячного покарання) означає, що він не грав у професійному футболі з жовтня 2023 року.