2 травня 2014 року, рівно десять років тому відбувся останній на сьогоднішній день матч Шахтаря на клубному стадіоні – Донбас Арена. Про це нагадує офіційний сайт гірників.

Це був поєдинок чемпіонату України з Іллічівцем. Шахтар здобув впевнену перемогу 3:1 з голами Луїса Адріано та Дугласа Кости, крім того, автогол – на рахунку Миколи Іщенка. Незважаючи на те, що часи були вже тривожні, подивитися на цей матч прийшло понад 18 тисяч глядачів.

Згадуючи той день, генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін сказав:

“Заповнені трибуни Донбас Арени завжди створювали неймовірну атмосферу футбольного свята, надихали нашу команду на гарну гру та великі перемоги. Після початку війни на Донбасі ми проводили свої домашні матчі на різних стадіонах України та Європи, і ми дуже вдячні цим містам за теплий прийом, але ніщо не замінить для нас Донецька та Донбас Арени. Тому Шахтар живе мрією одного разу повернутися додому, до свого міста, вільного українського Донецька, на свій рідний стадіон і знову радувати своїх уболівальників яскравою грою та перемогами на Донбас Арені”.