Капітан “Динамо” Віталій Буяльський прокоментував результат матчу з “Вересом” (3:0).

– Ви сьогодні вийшли в центрі поля без Шапаренка, Ярмоленко виконував його функцію і грав ближче до вас. Розкажіть про про план на гру в цьому плані, бо всі звернули увагу, що ви поруч з Ярмоленком.

– В нас Шапаренко пропускав гру і ми з Ярмоленком грали трохи вище. Ми готувались до “Вереса”, що вони гратимуть по одній тактиці, а вже на стадіоні побачили, що вних змінився склад та інша тактика. З іншими командами вони грали в 4 захисники, а сьогодні зіграли в 5. Спочатку нам важко було розібратись та вскривати оборону.

– В першому матчі в Рівному вони дуже жорстко і насичено грали в обороні, а тут було ще важче?

– Я б не сказав, я в Рівному не грав, бо пропускав матч через травму. А в перерві у хлопців питав, то вони сказали, що в Рівному було легше, тому що вони грали в 4 захисники і давали більше грати у футбол.

– Були моменти, що в них було 5 гравців у воротарському майданчику.

– Так, через це нам було важко вскривати оборону. В першому таймі в нас було пару моментів, коли ми могли забивати, але у воротарському була купа людей і тяжко було, щоб м’яч пройшов.

– В другому таймі стало легше. З’явилося більше простору чи у вас зросла швидкість?

– З’явився простір між лініями і ми забили другий і третій голи. А в першому таймі важко було зламувати оборону, а в другому з’явились зони в які ми відкривались і правильно розпоряджались м’ячем.

– Сьогодні “Шахтар” зіграв раніше вас, ви, мабуть, знали результат, коли виходили на поле?

– Ні, а як зіграли?

– “Шахтар” 4:1 виграв. Як команда реагує на ці результати? Між собою обговорюєте, як “Шахтар” грає?

– Зовсім не говорили. А в скільки вони розпочали? Ми в цей час виїжджали на гру, всі були сконцентровані і не дивились на них.

– Відстань в 4 очки зберігається і все йде до вашого особистого матчу. Ви себе до нього готуєте чи ще рано?

– Звісно, що ще рано. В нас ще матч з “Колосом”, ми рухаємось від гри – до гри. Незважаючи на суперника, ми повинні в кожному матчі брати 3 очки.