Захисник “Шахтаря” Валерій Бондар підбив підсумок перенесеного матчу 12-го туру УПЛ із “Чорноморцем” (4:1).

– Із перемогою. Здалося, що занадто легко “Шахтар” обіграв одеситів?

– Може з трибуни так і здалося, але я відзначив би гру футболістів одеського “Чорноморця”. Гравці сповідують сучасний футбол, вміють грати один в один. Це все енерговитратний футбол, який вимагає багато сил і енергії.

У складі одеської команди багато якісних футболістів – ми сьогодні бачили, як вони виходили з оборони в атаку. “Чорноморець” – дуже хороша команда в українській Прем’єр-лізі, яка показує цікавий футбол. Я бажаю їм рости надалі і показувати хороші результати. Таких команд в УПЛ мало.

– У тебе серце не тьохнуло, коли Бадібанга зрівняв рахунок на 12-й хвилині зустрічі?

– Ні. Я відразу ж згадав, що подібний м’яч ми пропустили від одеситів у нещодавній кубковій грі. З одного моменту ми відразу пропускаємо гол. Потрібно зробити висновки і розбирати ці епізоди. Здорово, що ми знову включилися в гру.

– Що ви зробили з Марлоном, адже він за 41 хвилину забив три м’ячі?

– Впевненість і довіра нашого головного тренера роблять свою справу. Ми віримо в Марлона і допомагаємо йому. Бразилець – молодий хлопець, і він нам ще принесе багато користі.

– На якій позиції Марлону найкраще грати на футбольному полі?

– Він сам каже, що йому комфортно грати на позиції box-to-box. Він виконує багато бігової роботи як із м’ячем, так і без нього. Марлон – дуже розумний футболіст, який розуміє наш стиль гри. Бразилець любить грати в комбінаційний футбол.

  • Більше новин зі світу футболу читайте в режимі Live у Telegram UA-Football

– Його замінили через пошкодження?

– Як я дізнався вже в роздягальні після фінального свистка, з ним нічого серйозного. Скажу, що в Києві встановилася дуже спекотна погода і починати гру о 13:00 не зовсім правильно. Я розумію, що в нас у країні війна і не завжди легко. Однак і про футболістів треба думати. За такого сонця важко грати.