Categories: УПЛ

Сергій Чуйченко: Кривбас може зачепитися за другу позицію

Один з кращих нападників українського футболу 90-х – початку 2000-х років Сергій Чуйченко поділився з кореспондентом UA-Футбол думками щодо подій 26-го туру УПЛ.

– У минулому турі перемоги грандам далися по-різному. У поєдинку з «Дніпром-1» київським динамівцям вдалося лише у компенсований до другого тайму час забити переможний м’яч, а от «Шахтар» у грі з ЛНЗ виглядав переконливіше, що і підтвердив підсумковий рахунок у три «сухих» голи…

– Передусім хотів би зазначити, що на даний момент «Дніпро-1» за своїм складом є сильнішим за команду ЛНЗ. До того ж, на відміну від «Динамо», у якого основними гравцями є «плюс-мінус» 12 чоловік, то у «Шахтаря» лава запасних велика. У тренерського штабу донецького клубу чималий вибір, тож коли потрібно, будь-який футболіст може рівноцінно замінити іншого. Ці фактори і визначили підсумки обох матчів за участю наших грандів.

– Ще одна команда, яку тривалий час розглядали як одного з претендентів на чемпіонство, криворізький «Кривбас», переконливо обіграв харківський «Металіст 1925» – 3:0. Як гадаєте, чи ще реально криворіжцям розраховувати на здобуття золота?

– Криворізька команда демонструє гарний футбол, проте я вважаю, що «Шахтар» та «Динамо» розіграють перше місце. «Кривбас» цієї весни втратив важливі очки у матчах з «Ворсклою» та «Рухом», тож гадаю, що шансів на здобття чемпіонського звання у нього якихось 10 відсотків. А от за другу позицію команда Юрія Вернидуба може зачепитись. У тому разі, якщо «Динамо» десь спіткнеться. Тим більше, що невдовзі столичний гранд гратиме з гірниками. До того ж, календар у підопічних Олександра Шовковського досить непростий: на них чекають матчі і з «Дніпром-1», і з тим же «Кривбасом». Так що у криворіжців багато буде залежати і від їхнього поєдинку з «Динамо». Якщо вони зможуть обіграти динамівців, то у них будуть шанси посісти друге місце. Що ж стосується чемпіонства, то відставання «Кривбаса» від лідера, «Шахтаря», на сьогоднішній день достатньо великий. Хто теоретично міг би донеччан наздогнати, так це лише «Динамо».

– Одним із претендентів на єврокубкову путівку є львівський «Рух», який здобув вольову перемогу над «Вересом». У виграші команди Віталія Пономарьова після першого тайму, мабуть, не були впевнені?

– Перший тайм був для господарів важким. Не сказав би, що у ньому львівяни здорово грали. Це вже у другому «Рух» проявив характер. Мабуть, під час перерви у роздягальні тренери своє слово сказали і дали відповідні настанови, націливши підопічних на перемогу. Футболісти львівської команди вийшли на другу половину гри мотивованими, проявивши значно більшу мобільність, активність. Це і далося взнаки.

– У більшості квітневих турів надолужує прогаяне у розпал чемпіонату житомирське «Полісся». Наскільки важкою видалась перемога над полтавською «Ворсклою»?

– Вважаю, що загалом у цій зустрічі зійшлися рівні суперники. Я думав, що буде нічийний результат, однак «Полісся» забило один м’яч і довело матч до перемоги. Хоча у «Ворскли» були сприятливі моменти для голу. Якщо перша половина поєдинку була не щедрою на удари, то у другій полтавці могли забивати. Однак підвела майстерність, тому реалізувати нагоди не вдалося. Житомирці ж завжди досить щільно грають вдома, і багато не пропускають. Тож вийшло так, що хто першим забив, той і виграв.

– Продовжує дивувати «Минай», який у весняній частині чемпіонату не тільки здобуває очки, а й регулярно забиває. Завдяки перемозі над одеським «Чорноморцем» закарпатці вперше за двадцять останніх турів залишили останню сходинку.

– Чесно кажучи, «Минай» мене навесні дуже здивував. З приходом до його керма пізньої осені нового головного тренера сформувалася нова тактика, яка вкупі із довірою до молоцих гравців стала приносити свої плоди. Желько Любенович бачить своїх підопічних на тренуваннях, добре вивчив їхні можливості. Серб є переспективним хорошим тренером, він «поставив» гру, добре бачить, хто і як себе проявляє у роботі. Та й молоді хлопці теж молодці: вони доводять, що хочуть залишитись у Прем’єр-лізі і б’ються у кожному матчі. Мені дуже сподобалось, як вони грають на атаку і не бояться вибігати в наступ. У цьому заслуга головного тренера. Поза всяким сумнівом, керівництво «Миная» не помилилось у виборі кандидата на цю посаду. Це сто відсотків! Про це можна говорити із усією відповідальністю, адже усі якості закарпатської команди ми бачимо у кожному матчі, незалежно від суперника. Підопічні Любеновича стали грати дисциплінованіше, швидко вибігаючи у контратаку. Хлопці не бояться йти вперед, і досить мобільно грають у весняній частині сезону. Суботній поєдинок із «Чорноморцем» – зайве тому підтвердження.

– Підсумок матчу «Зоря» – «Оболонь» відповідає перебігу подій на полі?

– У цьому поєдинку переконливіше виглядала луганська команда, хоча і кияни теж старались. Кілька сприятливих моментів «Зоря» не використала, а «Оболонь» здорово зіграла в обороні – звідси і нічийний результат. Кожна команда, яка знаходиться у нижній четверці, прагне не вилетіти з Прем’єр-ліги, тому б’ється за кожне очко. Це якраз стосується і «Оболоні», для якої навіть здобутий один пункт має значення. «Пивовари» ж бо добре розуміють, що будь-яка осічка – і можна опинитись на останньому місці.

– Нічия ковалівського «Колоса» з «Олександрією» призвела до змін у тренерському штабі сільської команди. Як гадаєте, рішення її керівництва замінити Ярослава Вишняка на Олександра Поздєєва виправдане?

– Я вважаю, що це тимчасовий епізод. Подивимось, як за керівництва Поздєєва гратиме команда. Лише після цього можна робити якісь висновки, була правильною зміна на тренерському містку «Колоса» чи ні. Тож повторюсь: на мою думку, ця заміна була тимчасовою хоча б тому, що зважаючи на тверде місце середняка у таблиці, виконувач обов’язки головного тренера працюватиме до кінця чемпіонату. А там буде видно: якщо раптом Олександр Поздєєв в останніх турах нинішнього сезону зуміє себе проявити з кращого боку, показавши максимальний результат, то цілком ймовірно, що президент клубу дасть йому шанс робити це у «Колосі» й надалі. В іншому випадку може бути, що керівництво шукатиме нового, кваліфікованого і досвідченішого, наставника. Все покаже час, ми ж бо не можемо все аналізувати і про щось вести мову наперед.

– Враховуючи загострення боротьби у нижній частині турнірної таблиці, чи є ризик у команди Руслана Ротаня опинитись у зоні перехідних матчів?

– Не вірю, що «Олександрія» боротиметься за те, щоб не опинитись серед учасників перехідних ігор. Мені здається, що у олександрійців боєздатний колектив, та й календар більш менш сприятливий. Вони повинні взяти «свої» очки і залишитись в еліті без перегравання.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Флорентіно Перес: Реал завжди буде домівкою для Крооса

Президент мадридського Реала Флорентіно Перес прокоментував рішення Тоні Крооса залишити мадридський клуб і завершити кар'єру…

2 години ago

Син Анчелотті може очолити середняка французької Ліги 1

Клуб Ліги 1 «Реймс» шукає заміну головному тренеру Віллу Стіллу, який ухвалив рішення залишити свій…

2 години ago

В УАФ прокоментували хід позову Тимощука

Генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко поділився інформацією стосовно ходу судової справи за позовом Анатолія Тимощука.Читати…

2 години ago

Відомі імена претендентів на посаду головного тренера Челсі

"Челсі" оголосив про те, що Маурісіо Почеттіно покинув посаду головного тренера команди за обопільною згодою…

2 години ago

Полісся домовилося з Кривбасом щодо трансферу Бескоровайного

"Полісся" домовилося з "Кривбасом" про перехід захисника криворіжців Данила Бескоровайного, повідомляє ТаТоТаке.Читати далі

3 години ago

Визначено арбітрів 30 туру УПЛ

У Будинку футболу відбулося жеребкування, за допомогою якого було призначено арбітрів на заключний, 30-й тур…

3 години ago