Віцепрезидент «Колоса» Володимир Генінсон прокоментував відставку Ярослава Вишняка з посади головного тренера команди після матчу з «Олександрією» (0:0).

– Що сталося? Ярослав Вишняк не тренер «Колоса». Виконувачем обов’язків буде Поздєєв. Це звільнення, відставка чи якась домовленість із Вишняком?

– Це було взаємне рішення у дуже комфортній обстановці між усім менеджментом клубу. Ярослав Васильович залишається у структурі клубу. У найближчі кілька днів він відпочине, а потім ми працюватимемо разом.

– Він стає віцепрезидентом клубу. Для нього це стало несподіванкою? Як приймалося це рішення?

– Це рішення приймалося після гри з «Олександрією», менеджмент зібрався, покликали тренера, усі разом ухвалили таке рішення.

– Якими були слова тренера? Привідкриєте його розмову з менеджментом? Хто найбільше говорив?

– Він подякував за співпрацю. Він дуже довго працював у клубі, у важкі часи для клубу. Слід розуміти, що цей тренер був із нами усі ці роки. Говорили усі, не лише тренер чи хтось із менеджменту. Говорили усі разом.

– Це було особисте рішення президенту клубу (Андрія Засухи – прим.)? Чи це спільне рішення з менеджментом? Коли народилося це рішення?

– Як тільки закінчилася гра з «Олександрією» – було ухвалено це рішення.

– Це емоційне рішення?

– Ні. Це рішення вийшло із цього матчу. Президент прагне грати в агресивний, гарний футбол, у який у цей момент не вдається грати нашому клубу.

– Тренер взяв на себе відповідальність, бо у матчі з «Олександрією» справді не вдавалося грати у такий футбол?

– Ви бачили все на футбольному полі. Як він може взяти чи взяти відповідальність, якщо всі бачили?

– Було багато чуток протягом останнього місяця …

– Це були лише чутки. Це все була маячня. Ми ніколи не збиралися для того, щоб обговорювати, хто тренуватиме далі наш клуб, як це буде далі, – сказав Генінсон.

Виконувачем обов’язків головного тренера «Колоса» призначено Олександра Поздєєва, який працював з командою U-19.

Після 25 матчів в УПЛ «Колос» перебуває на 9-й позиції у турнірній таблиці чемпіонату із 29 очками в активі.