Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань прокоментував нічию з «Колосом» (0:0) у 26-му турі УПЛ.

– Бойова гра. Мабуть, ми цього очікували. Ми грали з командою, яка менше за всіх пропускає в цьому чемпіонаті, з гарною організованою обороною. Було дуже важко їх вскрити.

З нашого боку було мало ударів по їхніх воротах і, мабуть, мало агресії. Щоб перемагати, потрібна агресія, у 3-й зоні ми повинні брати на себе відповідальність, бити по воротах, ризикувати.

Сьогодні це було в нас не найкращим чином, але в плані організації, в плані того, що ми доходимо до 3-ї зони було нормально, я вважаю.

Не вистачає нам трошки майстерності, де ми повинні приймати ключові рішення, брати на себе відповідальність, бити по воротах, віддавати передачі. Ну й ті моменти, які були, ми повинні забивати.

– У перерві, помітно, ви трохи хотіли змінити щось, можливо, тактично. Що підказували хлопцям і що взагалі хотіли поміняти?

– В принципі, у нас все виходило в 1-му таймі те, що ми хотіли. Ми хотіли єдиного: агресії в завершальній фазі, де повинні прагнути цього голу в 3-й зоні і туди вбігати, відбирати м’яч одразу, де його губили, вступати у відбір. Цього ми прагнули, щоб ми вище темп робили за рахунок того, що м’яч швидше ходив.

У 2-му таймі, мабуть, було спекотно хлопцям, тому що судоми хапали. Тому було дуже багато пауз. Плюс десь травми ті, які в нас сталися. У нас випали 2 центральні захисники, ми цього дійсно не хотіли. Ми десь хотіли свіжості попереду, і на сьогодні не зробили цих замін, щоб попереду бути свіжими.

– До речі, про Логінова. Як він себе почуває? Спілкувався з ним, він казав, що до матчу ще відчував певний дискомфорт.

– Так, він не тренувався весь тиждень. Буквально перед матчем прийняв рішення, що він зможе грати, але, на жаль. Ще гірше, що і другий центральний захисник також випав через травму.

Повторюю, що це проблема для того, щоб посилити наш атакувальний план. Ми цього не змогли, ми мали думати, щоб центральних захисників міняти, де цього не планували.

– Попереду надважливі поєдинки, суперники знизу підтискають.

– Так, ми в боротьбі за виживання. Це загартовує характер, мужність. Деяким нашим молодим гравцям потрібно переосмислити все. Вони, я вважаю, не розуміють, де вони перебувають. Вони малюють собі десь ілюзії.

Якщо вони грають у Прем’єр-лізі, це не означає, що вони її заслуговують. Тому буде розмова з деякими гравцями. Подивимося, можливо, будуть якісь висновки, – сказав Ротань.