Головний тренер «Колоса» Ярослав Вишняк прокоментував нічию з «Олександрією» (0:0) у 26-му турі УПЛ.

– Звичайно, якщо брати саму гру, те, що ми створили в цій грі, то, мабуть, ми не задоволені цим. Хотілося більше гостроти попереду. У 1-му таймі, мабуть, «Олександрія» володіла перевагою, мала свої напівмоменти. У 2-му таймі нам вдалося десь додати.

Хотілось би десь і заміни раніше зробити, але враховуючи нашу кадрову ситуацію, де в нас багато травмованих гравців, які повернулися в загальну групу, як Цуріков, який тільки вчора провів перше тренування, Гітіс повернувся з розташування збірної Литви, який вже 2 тижні мучиться зі спиною, не можемо ніяк його вилікувати.

Є певні проблеми. Той же самий Лукас не брав участі в попередній грі, цей тиждень він тренувався в загальній групі. Десь такі речі впливають. Випав Лучкевич – у нас грає Ємець, лівоногий гравець справа. Це теж впливає в ситуації, де можна розіграти зайвого десь. Є моменти певні при позиційній атаці.

Тому, мабуть, задоволення немає як такого. Але, знову ж таки, в тих кадрових умовах, які є, я вважаю, що команда прагнула все одно перемогти і в кінцівці могла вирвати перемогу.

До речі, про цей епізод. Які відчуття у вас були, коли Велетень міг виривати цю перемогу на останніх секундах?

– Хотілося, щоб ми забили, але якщо брати по грі, то, мабуть, це було б занадто, тому що все-таки в «Олександрії» були гострі моменти, вона десь не забила їх.

Якщо брати в цілому, то, мабуть, це було б несправедливо по відношенню до загального результату. Але це футбол. Треба забивати такі моменти, і тоді вже забувається сама гра та залишається результат.

– За статистикою лише 2 удари в площину від обох команд. Можна сказати, що оборона сьогодні відіграла ідеально?

– Взагалі у нашій грі оборона переважає над атакою. Ще плюс турнірна ситуація, немає прохідних матчів, всі намагаються набирати залікові бали. Дійсно, ви праві. Мабуть, ця гра вдалася краще захисникам, ніж атакуючим гравцям.

– Якщо так багато відсутніх було в основі «Колоса», то чому намагалися грати в невластивий «Колосу» футбол, вихід через пас?

– Ми намагалися притримувати м’яч, витягти гравців «Олександрії» у високий пресинг, щоб наші швидкі гравці групи атаки могли вриватися за спину і реалізувати свою швидкість, на швидких атаках зіграти. Але в 1-му таймі це, мабуть, не вдавалося, мало було таких моментів, хоча були передумови для того, щоб більше грати вперед. Хотілось би цього більше.

Є суперник, ми під нього готуємося. І враховуючи тих людей, які є в наявності, ми намагаємося конкретно на цю гру підібрати правильну тактику, донести це хлопцям та реалізувати це. Не вдається нам зібрати повну обойму гравців, щоб грати в свою гру та не підлаштовуватися під суперників. Поки що нам до цього далеко.

Над цим треба працювати, але для цього потрібен склад, і бажано, щоб ці люди не вибували – тоді з’являється зіграність, впевненість у своїх силах. Тоді можна грати в свою гру й не дивитися на суперника. А поки що ми все-таки граємо від суперника в цій ситуації кадровій, – сказав Вишняк.