Півзахисник «Динамо» Владислав Кабаєв прокоментував перемогу над «Дніпром-1» (2:1) у 26-му турі УПЛ.

– Дуже багато емоцій ми залишили на полі, але вони позитивні, бо рахунок, я вважаю, по грі. Ми в 2-му таймі дуже додали. Нам ці очки потрібніші були, я думаю, ніж «Дніпру-1».

Було тяжко. Ми просили, щоб пограти нормально в футбол, зіграти в Києві, але розуміли й «Дніпро-1», що вони хочуть вдома зіграти. Але добре, що одна тривога була, бо їхали сюди – думали, будемо грати до вечора.

Хотілося довести і самим собі, і всім, що в нас ще є гонка. Ми забили гол на останніх хвилинах. Це рано казати, але в таких іграх виграється чемпіонство. Але крок за кроком ми до цього йдемо.

Тренер вірить у нас, була така промова. У перерві Ярмоленко дуже сильно завів. Ми ніколи не ставали в коло перед матчем, але в 2-му таймі дуже допомогло, ми одразу забили гол.

Так що дуже радий, що є такий колектив, який не опускає руки, навіть коли програє такому супернику хорошому, як «Дніпро-1». У нас є свій шлях, до якого ми йдемо.

– Така непроста ніч була сьогодні в Дніпрі, і зранку обстріли. Важко налаштовуватися на такий поєдинок?

– Чесно, ти, наче, вже звикаєш, але в Києві це по одному, а коли сюди їдеш… Мені жінка багато груп з Дніпра скидувала, де все це моніторила, о 5-й будила мене сьогодні, я не спав десь з 5-ї до 6-ї, бо були вибухи. У Києві трохи безпечніше. Я вчора їхав, бачив дуже багато було тривог – 10-15 за день. Звісно, переживаєш.

Спілкуюся з хлопцями з Дніпра. Вони звикли, а коли ми приїжджаємо – для нас це не нове, але ти в такому стресі живеш. І, чесно кажучи, воно трохи збиває. Нема тої концентрації на футбол.

Якщо ми граємо в футбол, то граємо в футбол. Я розумію, зараз війна йде, мене, може, хтось десь осудить, але в Києві безпечніше проводити такі матчі, – сказав Кабаєв.